26. 01. 2022.
MUP Srpske: Potrebna ažurnost prilikom zamjene ličnih dokumenata

MUP Srpske: Potrebna ažurnost prilikom zamjene ličnih dokumenata

Apel građanima da na vrijeme podnesu zahtjev za zamjenu dokumenata

Policijska uprava Banjaluka apelovala je da građani provjere rok važenja svojih ličnih dokumenata, lične karte, putne isprave i vozačke dozvole i na vrijeme podnesu zahtjev za zamjenu za sebe, ali i svoju maloljetnu djecu.

Građanima je omogućeno i da posredstvom internet stranice /www.mup.vladars.net/, android aplikacije, kao i viber čet bot aplikacije MUP Republike Srpske mogu pristupiti SMS servisima putem kojih mogu da provjere podatke i dobiju obavještenja o trenutnom statusu ličnih dokumenata, te registraciji vozila, novčanim kaznama i uplatama, kao i kaznenim bodovima, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Uslov za korišćenje SMS servisa je da građanin lično prijavi broj mobilnog telefona organizacionoj jedinici MUP-a, nadležnoj za izdavanje ličnih dokumenata u kojoj ima prebivalište. Cijena usluge je 0,10 KM po poslatoj poruci, a mogu da je koriste svi građani bez obzira na mobilnog operatera čiji su pretplatnici.

U saopštenju se ističe da Policijska uprava Banjaluka preduzima sve neophodne mjere i radnje kako bi lokacija za izdavanje ličnih dokumenata u gradu Banjaluci radila maksimalnim kapacitetom, uz obavezno poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

O povećanom obimu poslova lokacije za izdavanje ličnih dokumenata govori i podatak da je samo u prvih 18 dana ovog mjeseca zaprimljeno 2.728 zahtjeva građana za izdavanje putnih isprava, što je 1.457 zahtjeva više nego u aprilu mjesecu, kada je ukupno zaprimljen 1.271 zahtjev, pored zahtjeva za utvrđivanje JMB, za potvrdu o mjestu prebivališta/boravišta, izdavanje lične karte, vozačke dozvole i registraciju vozila.

U saopštenju se i podsjeća da lokacija za izdavanje ličnih dokumenata radi radnim danom od 7.00 do 19.00 časova, odnosno u dvije smjene.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender