10. 08. 2022.
Tri prirodna preparata za zaštitu kože od uboda komarca

Tri prirodna preparata za zaštitu kože od uboda komarca

Tri prirodna preparata za zaštitu kože od uboda komarca

Umesto da lečite ubode, ovo su tri preparata koji će spriječiti da komarci slete na vašu kožu.

Ljetnje večeri obilježene su napadima komaraca, posebno nakon kišnih perioda koji su obilježili samo početak ovog ljeta. Rojevi ovih insekata, osim što nas uznemiravaju nepratsanim zujanjem oko ušiju, svojim ubodima mogu donijeti infekcije, nekima izazivaju i ozbiljne alergijske reakcije, dok lekari upozoravaju i na virus Zapadnog Nila..

Prirodni preparati protiv komaraca

Komarce možete otjerati potpuno prirodnim preparatom koji nije štetan po zdravlje, a za njega vam je potrebno pola litra alkohola, 100 grama karanfila i 100 mililitra ulja koje može biti bademovo, ulje lavande, pa čak i neutralno dječije ulje. Potopljene karanfile ostavite u alkoholu četiri dana, promiješajte ujutro i uveče. Nakon četiri dana dodajte ulje i dobro promućkajte. Nekoliko kapi stavite na ruke i noge, umasirajte u kožu i komarci neće prilaziti vašoj koži.

Eterična ulja su takođe djelotvorna u zaštiti kože od uboda komaraca. Za to možete koristiti eterična ulja citrusnog eukaliptusa, ulje cimeta, ricinusovo ulje, ulje lavande, ulje ruzmarina, ulje limunske trave ili ulje karanfila. Promiješajte odabrana eterična ulja, nekoliko kapi sa maslinovim uljem i redovno ih nanosite na kožu da biste se zaštitili od komaraca.

Prirodni sprej za komarce daleko je učinkovitiji od komercijalnih hemijskih preparata, a ujedno je i zdraviji za kožu. Kako komarcima ne prijaju mirisi poput nane, lavande, hajdučke trave i kamilice, možete da  pomiješate sve ove trave i da ih skuvate kao običan čaj.

U taj rastvor treba da dodate i alkohol i da ga naspete u bočicu, koja na sebi ima rasprašivač. Ovo je potpuno prirodno i bez bilo kakvih štetnih uticaja po vaše zdravlje. U slučaju da ste posebno osjetljivi onda bi trebalo da izbjegnete alkohol i gotovo da će isti uticaj imati na komarce, koji ove mirise ne vole. (Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender