13. 08. 2022.

U Srpskoj šest novozaraženih, dvoje preminulo

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 304 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod šest osoba.

Radi se o jednoj muškoj i pet ženskih osoba, od kojih su tri srednje i tri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, tri osobe su iz Banjaluke i po jedna iz Pala, Šamca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama starije životne dobi iz Trebinja i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.334 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 3.778 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 49.257 osoba, a testirano je ukupno 283.497 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 80 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 33, a u ostalim bolnicama 47. Na respiratoru je 9 osoba (8 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 1 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 778 osoba, a nadzor je završen kod 192.732 osobe, javlja RTRS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender