13. 08. 2022.
Auta padala na kuće: Tornado u Češkoj iza sebe ostavio pustoš (VIDEO)

Auta padala na kuće: Tornado u Češkoj iza sebe ostavio pustoš (VIDEO)

Auta padala na kuće: Tornado u Češkoj iza sebe ostavio pustoš (VIDEO)

Tornado, jako nevrIJeme praćeno grmljavinom pogodilo je u četvrtak uveče Južnu Moravsku u Češkoj, a na udaru su se našli regioni Hodonin i Breclav koji su poslije prolaska nevremena izašli kao da su to provincije u Sriji kroz koje je protutnjao ratni vihor, a ne da su u srcu Evrope.

Snimci koji su se pojavili govore o pravo apokalipsi koja je iza sebe ostavila pustoš i razaranje. Na terenu već se nalaze vatrogasne ekipe, a u pomoć su kako javljaju češki mediji pozvani su i vatrogasci iz drugih regiona.

Gradonačelnik Moravske Nove Vesi ne isključuje da ima i žrtava jako nevremena.

Prema izjavama očevidaca poslije nevremena svi su ispričali da se jak vjetar odjednom pretvorio u vazdušni vrtlog koji je rušio krovove kuća.

Vatrogasci su izjavili da im je za manje od sat vremena prijavljeno rekrodnih 300 intervencija.

Najgore u ovom nevremenu su prošla sela Hruški u regionu Breclav koje je bukvalno sravnjeno sa zemljom poslije prolaska tornada.

Automobili su padali na kuće,a lokalna crkva ostala je bez krova.

“Tornado je zahvatio selo, polovina sela je sravnjena sa zemljom, ostali su samo obodni zidovi bez krovova, bez prozora. Crkva nema krov, nema toranj, automobili su bacani na porodične kuće, ljudi se nisu imali gdje sakriti. Selo od crkve naniže praktično ne postoji. Škola nema fasadu, nema krov, nisam ni stigao do vrtića. Počupane su vjekovne lipe i omorike “, opisao je zamjenik gradonačelnika Hruški, navodeći da je bilo povrijeđenih bilo.

Prema riječima gradonačelnika Moravske Nove Ves, selo je uništeno. Oluja je prvo došla do sela Hruški, a zatim nastavila do njih, prenosi Kurir.

“Tada je do nas došla oluja, celo selo uništeno u roku od deset minuta. Vjerovatno će biti mrtvih. Ovdje nema signala sat vremena, a nakon sat vremena stigli su vatrogasci “, opisao je situaciju gradonačelnik Marek Košut.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender