19. 01. 2022.
Parlament Srpske usvojio šest zakona i dva nacrta

Parlament Srpske usvojio šest zakona i dva nacrta

Parlament Srpske usvojio šest zakona i dva nacrta

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas na 17. redovnoj sjednici šest zakona i dva nacrta zakona.

Usvojeni su Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o upravljanju otpadom – po hitnom postupku, Zakon o strateškom planiranju i upravljanju razvojem u Republici Srpskoj, Zakon o studentskom standardu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o studentskom organizovanju, Zakono izmjenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu.

Poslanici su usvojili i Nacrt zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, koji je upućen u javnu raspravu u trajanju od 90 dana, te Nacrt zakona o društvenom preduzetništvu Republike Srpske, koji je upućen u javnu raspravu u trajanju od 60 dana.

Narodna skupština usvojila je juče Zakon o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedor – po hitnom postupku; Zakon o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi – po hitnom postupku; i Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece – po hitnom postupku.

Narodna skupština, s obzirom na naročito opravdane razloge, izjasnila se o ovim tačkama fnevnog reda odmah po obavljenoj raspravi, a ne u danu za glasanje.

Tako je u prvom dijelu 17. redovne sjednice usvojeno ukupuno devet zakona i tri nacrta zakona. Nastavak zasjedanja zakazan je za utorak, 6. jul, u 10.00 časova.

 Preostale tačke dnevnog reda – Nacrt zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju – prijedlog narodnog poslanika Perice Bundala, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o sjemenu poljoprivrednog bilja, Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske za period 1.1-31.12.2020. godine; Izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2020. godinu, Izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2020. godinu Komisije za koncesije Republike Srpske, Izvještaj o radu i izvršenju Rebalansa Finansijskog plana – budžeta ЈU Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za period 1.1-31.12.2020. godine, te Izbor i imenovanje. (RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender