17. 01. 2022.
Šta je mit, a šta istina kada je riječ o hrani za pse

Šta je mit, a šta istina kada je riječ o hrani za pse

Šta je mit, a šta istina kada je riječ o hrani za pse

Znate sigurno da izbor hrane koju dajete svom psu utiče kako na njegovo zdravlje, tako i na energiju, dlaku ali i životni vijek.

S toga ne čudi činjenica da svaki savjestan vlasnik psa želi da svom ljubimcu obezbjedi samo najbolje, ne obazirujući se na cijenu. Međutim kao što to obično biva, vremenom su se stvorili izvesni mitovi vezaniza pseću hranu. Danas smo tu da ih razotkrijemo i omogućimo vam da napravite dobar izbor po pitanju hrane za vašeg četvoronožnog prijatelja.

Mit 1 – Obroci za psa pripremljeni kod kuće su zdraviji

Ovo može da bude istina, ali samo ukoliko o ishrani vašeg ljubimca brine veterinarski nutricionista. Čak i dodavanje multivitamina sa raznim ugljenim hidratima, proteinima i povrćem ne znači da postižete uravnoteženu ishranu za vašeg psa.

Mit 2 – Sirova hrana je bolja za probavu psa

Blagodeti hranjenja psa sirovom hranom, nisu nužno veće od rizika koji ovakva ishrana nosi sa sobom. Većina veterinara upozorava da sirova hrana poteže sa sobom probleme u vidu salmonele i listerije. Ove bakterije osim toga nisu rizične samo po vašeg ljubimca već i po vas same, prenose Novosti.

Mit 3 – Egzotični proteini su bolji od uobičajenih proteina

Iako zvuči privlačno, sama spoznaja da svom psu dajete – egzotične proteine, treba imati na umu da oni nisu proučeni dovoljno kao češće korišćeni proteini. Ovi proteini se dobijaju od životinjskih vrsta koje mogu izazvati alergijske reakcije kod vašeg ljubimca, zato je preopručljivo ne eksperimentisati sa njima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender