19. 01. 2022.
Cvijanović: Mladi da ostanu i grade budućnost u Srpskoj

Cvijanović: Mladi da ostanu i grade budućnost u Srpskoj

Cvijanović: Mladi da ostanu i grade budućnost u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i dobojski gradonačelnik Boris Jerinić uručili su danas u Doboju ključeve stanova za 16 mladih bračnih parova čiju kupovinu sufinansira grad.

Cvijanovićeva je istakla da je ovaj projekat veliki poduhvat lokalnih vlasti u saradnji sa republičkim da se mladima obezbijedi da lakše dođu do svojih stambenih jedinica, te ostanu u svom gradu i Srpskoj.

Predsjednica Republike Srpske je poručila mladim bračnim parovima da ostanu u Srpskoj i tu grade svoju budućnost.

“Sto mladih bračnih parova biće ovdje u prilici da se zbrinu na taj način i počnu svoj život”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Doboju.

Ona je poželjela svim lokalnim zajednicama da se razvijaju kao Doboj, ističući da to treba da bude matrica prepoznata u svim drugim opštinama.

“Doboj ima dobre i kvalitetne programe, kao i mnoge druge opštine, ali stambeno zbrinjavanje mladih parova privlači pažnju i sigurna sam da bismo kroz ovakve projekte širom Srpske zadržali mnogo više mladih u Republici koji će ovdje graditi svoju budućnost”, rekla je Cvijanovićeva i poželjela svim parovima ličnu i porodičnu sreću.

Ona je čestitala svim Dobojlijama Dan grada sa željom da ova lokalna zajednica napreduje i dalje zahvaljujući dobroj saradnji lokalnih i republičkih vlasti.

Cvijanovićeva je povodom Dana grada rekla da su dobojski učenici postizali odlične rezultate, kao i različita udruženja, kulturni radnici, privrednici…

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da je 606. rođendan tog grada veliki praznik u kome su, između ostalog, stambeno pitanje riješili brojni mladi bračni parovi kojima su u prostorijama Skupštine grada uručeni ključevi stanova.

“Ponosan sam na taj naš projekat i želimo ovim parovima puno sreće u budućem životu. Ovog projekta ne bi bilo bez podrške republičkih vlasti na čemu smo zahvalni. Želimo jak Doboj i Srpsku uz podršku vlasti Republike”, rekao je Jerinić.

On je pojasnio da je riječ o projektu koji se odnosi na 100 stambenih jedinica za mlade parove, od kojih su podijeljene 54.

“Plan je da podijelimo i ostale i nastavimo ovaj projekat sa porukom da mladi ostaju ovdje i u Srpskoj, da tu vide i planiraju svoju budućnost”, rekao je Jerinić.

Povodom Dana grada, Jerinić se posebno zahvalio ustanovama i zdravstvenim radnicima koji su imali glavnu ulogu u borbi sa pandemijom virusa korona.

Mladi parovi koji su danas postali vlasnici stanova zahvalili su čelnim ljudima Doboja i Srpske što su omogućili ovaj projekat u kome su dobili krov nad glavom.

Direktor Univerzitetsko-kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić, kome je povodom Dana Doboja uručena plaketa za zasluge u borbi sa pandemijom, rekao je da mu ovo priznanje znači puno.

“To je i nagrada svim radnicima UKC-a. Pored toga dobio sam i novčanu nagradu od 5.000 KM koju ću pokloniti Daun sindrom centru Srpske čiji sam ambasador”, rekao je Đajić.

On je, kao čelni čovjek banjalučkog SNSD-a, rekao da će se potruditi da u svom gradu preslika dobojski projekat stambenog zbrinjavanja mladih parova.

“To je odlična ideja u Doboju i mi ćemo preduzeti slične inicijative s ciljem da mladi ostaju u Banjaluci i u Srpskoj”, rekao je Đajić. 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender