28. 01. 2022.
Dali krv više od 300 puta: Priča o humanoj porodici Simić sa Majevice

Dali krv više od 300 puta: Priča o humanoj porodici Simić sa Majevice

Dali krv više od 300 puta: Priča o humanoj porodici Simić sa Majevice

U porodici Simić iz majevičkog mjesta Tobut kod Lopara, poznatoj po humanosti, Svjetski dan dobrovoljnnih davalaca krvi obilježili su na svoj način.

Jovica Simić (65), njegova supruga Bosiljka (64), sinovi Dragan (43) i Goran (40) do sada su darovali krv, dragocjenu tečnost koja spasava život više od 300 puta, i po tome su jedinstveni u regionu.

Jovica, penzionisani vozač, koji je radni vijek proveo u LJubljani i na Ugljevičkom rudniku, kaže da je za protekle 44 godine dao krv oko 130 puta, o čemu svjedoče brojna priznanja plakete i medalje, ali i usmene priče Majevičana o humanosti porodice Simić i njihovoj spremnosti da uvijek pomognu.

Jednom prilikom, mislim da je bila saobraćajka, a to je i televizija zabilležila, u jednoj prostoriji smo, istovremeno davali krv ja i moji sinovi Dragan i Goran. Prvi put sam dao krv tokom služenja vojnog roka u Kragujevcu 1976. godine, a onda gdle god je trebalo širom bivše Jugoslavije – u LJubljani, Tuzli, Loznici, više puta na VMA, Svilajncu, Koceljevi, Bijeljini, Šapcu – prisleća se Jovica.

NJega su na tom humanom putu slpledili i supruga Bosiljka i sinovi Goran i Dragan.

Više od 40 puta sam darovala krv, a sinovi po 80 puta. Neka smo spasili samo jedan život, naša sreća je neizmlerna – priča Bosiljka.

AKO ZATREBA UVIJEK SU TU

ZBOG godina starosti prestaje nam aktivno članstvo u DDK “Zdravlje”, ali ako zatreba, za nečiji spas uvijek smo tu.

– Raduje nas što će sinovi još dugo biti davaoci krvi i što ih to čini još boljim ljudima – poručuju humani ljudi Jovica i Bosiljka Simić iz Tobuta, pišu beogradske Novosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender