26. 01. 2022.
Stojan Vranješ i Dragana Domuzin najbolji sportisti Banje Luke u 2020. godini

Stojan Vranješ i Dragana Domuzin najbolji sportisti Banje Luke u 2020. godini

Stojan Vranješ i Dragana Domuzin najbolji sportisti Banje Luke u 2020. godini

Fudbaler Stojan Vranješ, kapiten Fudbalskog kluba „Borac“ i košarkašica Dragana Domuzin, članica Košarkaškog kluba „Orlovi“, proglašeni su za najbolje sportiste Banje Luke u 2020. godini, na tradicionalnoj manifestaciji „Izbor najboljih sportista“, koja je održana u dvorani Borik. S obzirom na to da su oboje odsutni zbog sportskih obaveza, priznanja su primili članovi njihovih porodica.

Za najtalentovanijeg sportista u muškoj kategoriji (pioniri, kadeti, juniori) proglašen je Jovan Lekić, član Akademskog pliačkog kluba „22. april“ Banja Luka, dok je u ženskoj konkurenciji za najtalentovaniju proglašena Nikolina Čučak iz Karate kluba „Energija“.

Najuspješnija sportska organizacija u muškoj seniorskoj kategoriji je Rukometni klub „Borac“, a u ženskoj to je Ženski rukometni klub „Borac“.

Najbolji sportski događaj organizovan prošle godine jeste Međunarodna biciklistička trka „Beograd – Banja Luka“ u organizaciji Biciklističkog kluba „BSK“.

Najuspješniji sportista pojedinac u sportu za lica sa invaliditetom je Igor Injatović, član Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ Banja Luka.

Za poseban doprinos u razvoju i afirmaciji sporta grada Banja Luka specijalna nagrada za životno djelo dodijeljena je Marinku Umičeviću.

Na svečanosti u dvorani „Borik“ prisutnim se obratio gradonačelnik Draško Stanivuković koji je kazao da je Banja Luka uvijek bila grad sporta, velikih sportista, sportskih uspjeha i zdravog sportskog duha i rivaliteta.

-Naše opredjeljenje je da i dalje ulažemo u sport i u talente – poručio je gradonačelnik i naglasio da je Grad istrajan u namjeri pomaganja sportskih organizacija i pojedinaca koji su svojim radom i trudom zadužili naš grad šireći i slaveći njeno ime svijetom.

Kako je kazao, Grad će nastaviti i sa ulaganjima u sportsku infrastrukturu, a nakon što je nedavno u funkciju stavljena dvorana na Stračevici – u toku su i radovi na novoj dvorani na Laušu.

-Planiramo da napravimo i prvu profesionalnu atletsku stazu sa osam traka, da otvorimo dvoranu borilačkih sportova i sagradimo dodatni fudbalski stadion – kazao je on.

Uz posebne čestitke najboljima, on je čestitao svima onima koji su bili kandidati, izražavajući zahvalnost za njihov rad, volju, prednost i trud posebno u godini pandemije. Čestitao je i SC „Borik“ na sjajnoj tehničkoj organiziciji večerašnje svečanosti.

Čestitke najboljima uputio je i predsjednik Skupštine grada Banje Luke Mladen Ilić, koji je naveo da je Banja Luka iznjedrila brojne sportske asove kojima možemo biti zahvalni za sve ono što su uradili za naš grad.

-Sport je najbolji ambasador i iskreno se nadam da će sportisti u ovoj godini imati normalnije uslove nego što je to bilo prošle godine – rekao je Ilić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender