17. 01. 2022.
Iz “Željeznica Srpske” se oglasili povodom nesreće na pružnom prelazu kod Prijedora

Iz “Željeznica Srpske” se oglasili povodom nesreće na pružnom prelazu kod Prijedora

Iz “Željeznica Srpske” se oglasili povodom nesreće na pružnom prelazu kod Prijedora

Preduzeće “Željeznice Republike Srpske” apelovalo je povodom udesa koji se danas dogodio u Prljugovcu kod Prijedora, da svi učesnici u saobraćaju vožnju prilagode uslovima puta i vremena i obavezno se zaustave ispred pružnog prelaza, poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će samo na taj način biti izbjegnuti udesi koji mogu imati tragične posljedice.

Vanredni događaj sa povrijeđenim licima u putničkom automobilu dogodio se danas u 17.10 časova na putnom prelazu u mestu Prljugovac, između željezničkih stanica Brezičani-Svodna, na području Prijedora, kada je voz koji je saobraćao na relaciji Banjaluka-Dobrljin naletio na automobil koji se u tom trenutku nalazio na putnom prelazu, saopšteno je iz “Željeznica”.

Iz “Željeznica” su naveli da je mašinovođa, uvidjevši automobil koji se nalazi na putnom prelazu, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali da, imajući u vidu da je zaustavni put voza 700 metara, nije bilo moguće izbjeći udes do koga je došlo.

U saopštenju je istaknuto da je putni prelaz u mjestu Prljugovac obezbijeđen saobraćajnim znacima i trouglom preglednosti.

– Nepažnja, nedostatak koncentracije, umor ili visoka temperatura mogući su razlozi zbog čega se automobil našao na putnom prelazu u trenutku kada je nailazio voz – smatraju u “Željeznicama”.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a željeznički saobraćaj na pruzi Banjaluka-Dobrljin ponovo je uspostavljen u 20.26 časova.

Tri lica su povrijeđena u sudaru voza i putničkog automobila “hjundai” na pružnom prelazu u mjestu Prljugovac kod Prijedora, potvrđeno je Srni u prijedorskoj Policijskoj upravi.

Povrijeđena lica prevezena su u prijedorsku bolnicu i niko nije životno ugrožen, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender