19. 01. 2022.
Košarkašice Srbije večeras igraju za evropsko zlato

Košarkašice Srbije večeras igraju za evropsko zlato

Košarkašice Srbije večeras igraju za evropsko zlato

Košarkašice Srbije večeras od 21 sat protiv Francuske igraće u finalu Evropskog prvenstva u Valensiji i boriće se za drugu zlatnu medalju u istoriji za srpsku žensku košarku.

Večerašnje finale biće repriza meča za trofej Evropskog prvenstva iz 2015. godine, kada su izabranice Marine Maljković trijumfovala protiv Francuske (76:68) i postale šampionke Evrope.

Tada je osvojena prva zlatna medelja u istoriji ženske košarke, a u odnosu na prethodni Evrobasket iz 2019. godine, kada su se košarkašice u Beogradu okitile bronzom, Srbija će ova ovaj put uzeti sjajnije odličje.

Sonja Vasić: U finalu smo

– Ovo sa Belgijom je bila utakmica koju smo samo mi mogle da izgubimo, ne one da nas pobede. To sam rekla timu u poluvremenu. U nastavku je to stvarno bilo ”kidanje” do poslednjih atoma. U finalu smo! Kao da još toga nismo svesne, zbog ovog kraja. Malo nas je taj poslednji šut presekao. Emocije nam se još nisu slegle. Definitivno, za ovu našu generaciju, priča se završava na prvi način. Sada igramo utakmicu u kojoj nemamo šta da izgubimo. Imamo zagarantovanu medalju – rekla je Sonja Vasić za sajt KSS.

Tina Krajišnik kaže da su velika borba i energija dovele Srbiju do finalne utakmice šampionata Evrope.

– Ne mogu da objasnim koliko sam ponosna što sam ovde, koliko sam ponosna na sve devojke, na stručni štab. Ovo je bukvalno bio trenutak za koji se živi. Samo mi znamo koliko smo uložili. Ta energija koju imamo međusobno, dovela nas je dovde. Jesmo grešile na kraju, dovele smo i sebe i druge do ludila. Na kraju je pobedilo to što smo imali su sebi – poručila je Tina i dodala:

 – Sve je moguće u finalu i treba da verujemo. Finale se igra sa nabojem svih emocija, svom energijom koja je ostala, sa najvećom željom. Verujem da možemo mnogo bolje i da ne dovedemo neku utakmicu u dramu, da konačno odigramo utakmicu kojom ćemo biti potpuno zadovoljne – zaključila je Krajišnik, pišu Novosti.

Prije finala od 18 sati Belgija i Belorusija igraće za treće mjesto.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender