17. 01. 2022.
Otkrivena spomen-česma palim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u Rosuljama

Otkrivena spomen-česma palim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u Rosuljama

Otkrivena spomen-česma palim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u Rosuljama

U novoizgrađenom „Porodičnom parku“ u naselju Rosulje služen je parastos i svečano je otkrivena spomen-česma palim borcima Vojske Republike Srpske tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Delegacija Grada Banje Luke, koju je predvodio šef Kabineta gradonačelnika Vladimir Grujić, položila je vijence i odala počast herojima, a odsad će se uoči Vidovdana na ovoj lokaciji svake godine služiti parastos palim borcima.

-Danas smo uz prisustvo porodica poginulih, sveštenstva Srpske pravoslavne crkve i Gradske boračke organizacije otkrili spomen-česmu palim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata i odali počast istinskim herojima – kazao je šef Kabineta gradonačelnika Vladimir Grujić.

Kako je kazao Grujić, opredjeljenje nove gradske administracije je da u narednom periodu radi, ne samo na kulturi sjećanja na pale borce Vojske Republike Srpske koji su dali živote za našu slobodu, nego i da pomogne njihovim porodicama.

On je istakao da je u planu pokretanje niza projekata podrške ovim kategorijama u pogledu zapošljavanja i stambenog zbrinjavanja, kako bi ove porodice dobile zasluženi status.

Goran Šljivar iz Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Grada Banje Luke kazao je da je ovo način kojim se dostojanstveno, skromno i u duhu pravoslavnih običaja odala počast najboljim sinovima našeg grada, onima koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku.

Kako je kazao i sutra na Vidovdan na šest gradskih lokacija biće služeni parastosi za pokoj duše poginulih boraca.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Rosulje, Ljubo Bajić zahvalio se gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću i njegovoj porodici na izgradnji parka i spomen-česme za 66 boraca ove mjesne zajednice, koji su tokom proteklog rata svoje živote položili i ugradili ih u temelje Republike Srpske.

Predsjednik Gradske boračke organizacije, Goran Rogić kazao je da su pripadnici vojske i policije Republike Srpske dali ogroman doprinos za stvaranje Republike Srpske, te da su na tom putu mnogi položili svoje živote.

-Na nama ostaje da ih vječno čuvamo u svojim mislima i tako ih sačuvamo od zaborava. Ova spomen-česma izgrađena je u čast svih heroja i pozivam svu omladinu da ih se sjete i sačuvaju od zaborava svakog puta kada iz ove česme potekne voda – kao izvor života-poručio je Rogić.

Podsjećamo, „Porodični park“ i spomen-česma palim borcima poklon su gradonačelnika Banje Luke i njegove porodice našem gradu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender