17. 01. 2022.
Velelepne nekretnine poznatih na moru: Čija je najskuplja

Velelepne nekretnine poznatih na moru: Čija je najskuplja

Velelepne nekretnine poznatih na moru: Čija je najskuplja

Brojne poznate ličnosti iz svijeta glume, muzike i sporta mogu da se pohvale luksuznim i velikim kućama koje se nalaze na samoj obali Jadranskog mora, gdje uglavnom provode ljetnje dane opuštajući se sa porodicom i najbližim prijateljima.

Crnogorsko primorje oduvek je bilo zanimljivo pjevačima, pa je tako Miloš Bojanić prije nekoliko decenija izgradio velelpnu vilu.

On je ovu vilu napravio još osamdesetih godina prošlog vijeka, a za njeno renoviranje je prije nekoliko godina iskeširao 15.000 eura.

Miloš iz vile ima direktan izlaz na more, a kako su prošle godine pisali srpski mediji njegovu vilu htio je da kupi popularni turski glumac Halit Ergenč.

Poznati muzičar Goran Bregović posjeduje dvije nekretnine u Perastu u kojima najčešće ljetuje njegova supruga Dženana sa ćerkama.

Inače, Bregović je prvo kupio trospratnu kuću od kamena, čija je vrijednost procijenjena na dva i po miliona eura, a nedavno je kupio hotel i vilu „Perast” koju je proširio restoranom i terasom sa pogledom na more.

Pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović vlasnica je velelepne vile na Kipru. Kuća je tik uz obalu, a u mjesto u dvorištu osim bazena zauzima i kapela koju su osveštali sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

Inače, kako je Ceca ranije govorila, pomenutu vilu kupila je na kredit.

Pjevač Saša Matić u Perastu je pazario kuću u kojoj se nekada odmarao Petar Petrović Njegoš, a koja se nalazi tik uz more.

U pitanju je vila iz 18. veka u Perastu koja se nalazi tik uz more.

Glumica Seka Sablić već godinama unazad vlasnica je kuće u mjestu Rose.

Fanstatičan pogled na more pruža se sa terase, a do samog centra Rose dijeli je stotinak stepenica. Brojni glumci upravo u Rosama imaju svoje kuće, a mjesto je toliko izolovano od civilizacije da nema ni jednu prodavnicu, već se mještani ovog mjesta hranom snabdijevaju tako što im svakog dana u jutranjim časovima dolazi veliki kombi gdje kupuju hljeb i voće.

Najpozatiji srpski reditelj Emir Kusturca porodičan dom koji ima u Herceg Novom u potpunosti je adaptirao u restoran i manji hotel.

U dijelu grada koji se naziva „Skver“ Kusta je unutrašnjost lokala opremio po najboljim svjetskim standardima, a nezaboravan motiv su djelovi iz filma „Dom za vešanje“. Starosjedioci kažu da redovano posjećuje ovo mjesto tokom ljeta, gdje dovodi brojne prijatelje iz svijeta kinematografije.

Legenadrni glumac Bora Todrović tokom svog života obožavao je da uživa na moru, pa je iz tog razloga u Bigovu kupio kuću na samoj obali.

Danas u ovom zdanju, koje ima privatnu plažu, veliki je broj palmi, a kuća je obezbijeđena brojnim kamerama. Tu sada uživaju njegova djeca Srđan Žika Todorović, Danica i Tara kao i njegova druga supruga Karolina koja cijelo ljeto provodi na moru. (Nova S)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender