21. 01. 2022.
Vidovdan – krsna slava Vojske Republike Srpske

Vidovdan – krsna slava Vojske Republike Srpske

Vidovdan – krsna slava Vojske Republike Srpske

Vidovdan – krsna slava Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, biće obilježen danas u porti manastira Svete Trojice u Sasama kod Srebrenice, svetom arhijerejskom liturgijom i parastosom srpskim vojnicima poginulim od Kosovskog boja do danas.

Obilježavanju će prisustvovati predsjednica Republike Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministar Duško Milunović, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i i delegacija Narodne skupštine.

Vojska Republike Srpske sačuvala je u ratu teritoriju Srpske i zaštitila narod, boreći se istovremeno protiv snaga muslimansko-hrvatske koalicije i NATO-a, čija je avijacija u nekoliko navrata počinila agresiju na Republiku Srpsku i linije fronta koje su držali Srbi.

Postojala je od 12. maja 1992. do 1. januara 2006, nakon čega je ušla u sastav Oružanih snaga BiH. Vojno nasljeđe i identitet Vojske Republike Srpske njeguje Treći pješadijski Republika Srpska puk.

Predsjednica Željka Cvijanović uputila je brigadiru Miloradu Krajšumoviću, komandantu Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, pripadnicima puka i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske, čestitku povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Vidovdan – krsnu slavu Vojske Republike Srpske, ističući da je briga o borcima koji su odbranili Republiku Srpsku i slobodu srpskog naroda i njihovim porodicama bila i uvijek će biti među glavnim prioritetima u radu Vlade Republike Srpske i njenih institucija.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas krsnu slavu Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka – Vidovdan, uz želje da se svaki naredni proslavlja u mirnoj, srećnoj i uspješnoj Republici Srpskoj.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pripadnicima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka poželio je da s ponosom nastave baštiniti tradiciju Vojske Republike Srpske.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija poručio je u čestitki povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, da je VRS nastala kao volja srpskog naroda da odbrani pravo na život na svojim vjekovnim ognjištima.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender