21. 01. 2022.
Fond PIO: Rekordan prihod po osnovu doprinosa

Fond PIO: Rekordan prihod po osnovu doprinosa

Fond PIO: Rekordan prihod po osnovu doprinosa

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske u prvih šest mjeseci ove godine zabilježio je rekordan prihod po osnovu doprinosa u iznosu od 484 miliona KM, što je za 47,7 miliona ili 10,91 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Fonda.

Iz Fonda navode da je ostvareni prihod po osnovu doprinosa veći za 37,8 miliona KM ili 8,46 odsto u odnosu na plan u prvih šest mjeseci ove godine.

– Ovako dobar prihod po osnovu doprinosa, sa prosječno 80,67 miliona KM na mjesečnom nivou, rezultat je povećanih privrednih aktivnosti i seta ekonomsko-finansijskih mjera Vlade Republike namijenjenih ublažavanju posljedica i podršci privredi i preduzetnicima u borbi protiv pandemije virusa korona – navodi se u saopštenju.

Iz Fonda podsjećaju da su od januara ove godine penzije za sve korisnike prava uvećane tri odsto, za šta je na mjesečnom nivou potrebno izdvojiti dodatnih tri miliona KM, odnosno preko 36 miliona do kraja ove godine.

Dodaje se da je Vlada Republike Srpske krajem aprila ove godine donijela odluku o isplati jednokratne novčane naknade povodom vaskršnjih praznika za svih 270.000 korisnika prava za šta je dodatno obezbijeđeno preko 18 miliona KM. (RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender