17. 01. 2022.
Gradonačelnik sa predstavnicima noćnih klubova: Zajednička inicijativa da se vrati normalni radni režim

Gradonačelnik sa predstavnicima noćnih klubova: Zajednička inicijativa da se vrati normalni radni režim

Gradonačelnik sa predstavnicima noćnih klubova: Zajednička inicijativa da se vrati normalni radni režim

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković održao je sastanak sa predstavnicima noćnih klubova sa područja grada sa kojima je razgovarao o radnom vremenu ovih objekata.

S obzirom na da je povoljna epidemiološka situacija, zaključeno je da se uputi zajednička inicijativa Republičkom štabu za vanredne situacije da se noćnim klubovima dozvoli radno vrijeme koje je bilo na snazi prije epidemije.

-Epidemiološka situacija tokom marta, aprila i maja to prosto nije dozvoljavala, ali danas kada dobijemo taj njihov zahtjev i pogledamo broj zaraženih, kojih u Banjoj Luci u posljednjih sedam dana nije ni bilo, podržavamo vraćanje normalnog radnog vremena. Prosto, to je potreba ugostitelja i turističke sezone  – kazao je gradonačelnik Stanivuković.

Naravno, kako je napomenuo, ukoliko bi parametri o broju zaraženih krenuli da pokazuju drugačije, stanje bi se analiziralo i uskladilo sa epidemiološkom situacijom.

-Grad daje punu podršku ovim ljudima da rade najnormalnije i iskoriste ove ključne mjesece, jul i avgust, za ugostiteljstvo i generalno razvoj privrede. Za to smo da ovi ljudi rade, ali Grad nema autonomiju da donese ovakvu odluku dok Republički štab takvo nešto ne dozvoli – naglasio je on, dodajući da su mjere popustile i u regionu, konkretno u Srbiji.

Grad svjestan problema u kojem su se našli ugostitelji i turistička ponuda Banje Luke, prema njegovim riječima, pripremio je paket mjera podrške, koji uključuje subvencije i za noćne klubove, ali i svadbene salone i hotelijere.

U ime vlasnika noćnih klubova, Strahinja Grahovac kazao je da su u jako teškoj situaciji, jer ne rade godinu i po dana po normalnom radnom režimu.

-Dolazimo u situaciju da se u Federaciji BiH i u Brčkom radno vrijeme vratilo u normalu, a mi smo još uvijek ograničeni da radimo do ponoći. Molimo Republički štab da se vrati na snagu gradska odluka o radnom vremenu koja je ljeti propisivala da radnim danom radimo do 04.00 odnosno vikendom do 05.00 časova – rekao je Grahovac, te zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi na razumijevanju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender