26. 01. 2022.
Naljutio žene: Štikle pred ukrajinskim ministrom

Naljutio žene: Štikle pred ukrajinskim ministrom

Naljutio žene: Štikle pred ukrajinskim ministrom

Ukrajinski ministar Andrij Taran tokom sjednice Vrhovnog parlamenta pred sobom je imao nekoliko pari ženskih cipela sa visokom potpeticom.

Kako javljaju ukrajinski mediji, razlog tome je skandal u vezi sa ženama u vojsci.

Naime, poslanice u Vrhovnom parlamentu bile su ljute poslije govora Tarana, koji je tada rekao da bi pripadnice vojske trebalo da nose štikle tokom proslave Dana nezavisnosti Ukrajine.

Zamjenica predsjedavajućeg Vrhovnog parlamenta Ukrajine Olena Kondratjuk zatražila je izvinjenje od Tarana.

“Gospodine ministre odbrane, približavate li naše trupe standardima NATO-a? Razmotrite ovaj naš otvoreni apel: da se sprovede zvanična istraga, da se obavijesti javnost ko je donio takvu odluku, da se prijavi koliko je novca potrošeno na kupovinu ovih cipela od naših poreza i ko će snositi materijalnu odgovornost za ovo, da se javno izvini za takvo ponižavanje žena pred njihovom vojskom i veteranima “, rekla je Kondratjukova.

Podsjećamo, skandal je izbio nakon što su se na stranici Ministarstva odbrane na Fejsbuku pojavile informacije da su kadetkinje Vojnog instituta Kijevskog nacionalnog univerziteta “Taras Ševčenko” održale probu u cipelama sa visokim potpeticama u okviru vojne parade povodom 30. godišnjice nezavisnosti, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender