25. 01. 2022.
Ulični basket danas se vraća u Banjaluku

Ulični basket danas se vraća u Banjaluku

Ulični basket danas se vraća u Banjaluku

Ulični basket danas se vraća u Banjaluku, a na platou ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske u sjajnoj košarci uz huk sa tribina moći će se uživati do kraja vikenda.

Organizatori ovogodišnjeg Banjalučkog turnira 3×3 pohvalili su se da se za Seniorski turnir prijavilo 16 ekipa iz svih krajeva Republike Srpske i BiH, ali i Srbije, Crne Gore i Hrvatske, pa s pravom očekuju vrhunski basket.

Direktor turnira Miroslav Dojčinović napominje da zbog prošlogodišnje pauze uzrokovane koronom svi željno iščekuju dane sporta i druženja koje će, kao jedan od glavnih sponzora, podržati i kompanija Prointer ITSS, koja posluje u sastavu Infinity International Group.

– Od srca se zahvaljujemo na toj podršci, jer je banjalučko takmičenje u basketu brend koji traje već 23 godine. O njegovom značaju svjedoči i veliki broj prijava preko FIBA 3×3 sajta, tako da već imamo optimalan broj ekipa – kaže Dojčinović.

Brojne sportske manifestacije su iza nas, jer se naša kompanija uvijek trudila da pomogne talentima, ali i svima onima koji promovišu sport u našem gradu, ističu u Prointeru.

Kao društveno odgovorna kompanija, od prvog dana smo dio svih važnih manifestacija, ne samo u oblasti sporta. Ove godine nam je posebno zadovoljstvo što možemo da pomognemo organizatorima tradicionalnog, banjalučkog turnira, svjesni da smo se svi uželjeli i sporta i publike i sjajne atmosfere koja sve to prati – kaže Gordana Kovačević, direktorka Prointera.

Osim Seniorskog turnira, koji se boduje i igra u nedjelju, 4. jula, za sjajnu atmosferu, dan ranije, pobrinuće se i rekorderi, novi i višestruki šampioni Regionalne lige, kao i Lige i Kupa BiH košarke u kolicima, najavljuju organizatori.

– To je, naravno, KKI Vrbas Banjaluka, od jeseni učesnik najkvalitetnijeg razreda ovog sporta – Evrolige. Ovaj klub je apsolutni brend, najuspješniji u regiji u ekipnim sportovima, iako je u pitanju invalidni sport, i zato u subotu očekujemo da ih Banjalučani pozdrave u što većem broju – kaže Miroslav Dojčinović.

Za danas je zakazano druženje i zabava s djecom sa Daunovim sindromom i djecom iz doma „Rada Vranješević“.

Želja nam je da i oni predstave svoje sportsko i basket znanje, ali da ih i mi, uz druženje, naučimo nekim košarkaškim „fintama“, poručuju organizatori.

(Srpska Info)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender