27. 01. 2022.
Francuzima sedam zlatnih medalja u Banjaluci

Francuzima sedam zlatnih medalja u Banjaluci

Francuzima sedam zlatnih medalja u Banjaluci

Svjetski kup u kajaku i kanuu na divljim vodama u Banjaluci završen je spustom.

U disciplinama K1 pobjede su ostvarili Žan Pol i Sofija Šmit. Početak je bio u Novoseliji, a cilj kod tvrđave Kastel.

Posljednjeg takmičarskog dana na Svjetskom kupu u kajaku i kanuu na divljim vodama vozila se spust trka od Novoselije do tvrđave Kastel. U muškoj konkurenciji, vozile su discipline K1, C1 i C2, a kod dama K1 i C1.

U disciplini K1, u muškoj konkurenciji, zlatnu medalju osvojo je Pol Žan iz Francuske, srebra se domogao Maksens Baru, dok je bronzu osvojio Adam Satke.

– Zaista sam srećan zbog pobjede danas. Zadovoljan sam nastupom što se vidi i prema razlici u vremenu koje sam ostvario nad rivalima. Imao sam dobar osjećaj od samog izlaska na vodu. Bio sam koncentrisan sve vrijeme – istakao je Žan Pol.

Kod dama, u disciplini K1, najbrža u spust trci bila je Sofija Šmit iz Njemačke, do drugog mjesta stigla je Francuskinja Liza Vine, a treću poziciju osvojila Sesilija Panato iz Italije.

– Staza mi odgovara, rijeka je prelijepa.Trka nije bila zahtijevna kao juče kada sam vozila sprint, tako da sam veoma zadovoljna – izjavila je Šmitova javlja RTRS.

Organizatori takmičenja su kao i svaki prethodni put obavili sjajajan posao.

Najbolje rezultate tokom trodnevnog takmičenja na Svjetskom kupu u kajaku i kanuu na divljim vodama u Banjaluci ostvarila je reprezentacija Francuske koja se kući vraća sa sedam zlatnih medalja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender