18. 01. 2022.
Neka narod sudi ko je pošten, a ko krade na izborima

Neka narod sudi ko je pošten, a ko krade na izborima

Neka narod sudi ko je pošten, a ko krade na izborima

 Milorad Dodik je iz nekog razloga sebe pronašao u mojoj tezi da vladajućim strankama u BiH ne odgovaraju pošteni izbori. Kao reakciju na to posegao je za ličnim omalovažavanjima i aluzijama na nepoštenje, kriminal i ko zna šta sve ne. O tome neka narod sudi, poručio je predsjednik SP Srpske Goran Selak, reagujući na današnje Dodikovo obraćanje povodom izmjena Izbornog zakona, gdje je u negativnom kontekstu spomenuo predsjednika SPS.

Selak je poručio da će narod sam procijeniti ko je i koliko pošten i principijelan, ko je šta i koliko upotrijebio i zloupotrijebio.

– Ako uđemo u tu matematiku, trebali bi dani samo da se neke stvari izbroje, poručio je predsjednik SP Srpske. 

Kada je riječ o stavu da vladajućim strankama u BiH ne odgovaraju pošteni izbori, to je, kako kaže Selak, činjenica koju je teško demantovati.

– Već svi oko BiH imaju precizne mehanizme kontrole i objavu rezultata u roku od 15 do 30 minuta nakon zatvaranja izbora. Samo ovdje i dalje idu “bugarski” vozovi, mobilni telefoni iza paravana, ljudi sa spiskovima ispred birališta i svi drugi marifetluci, a rezultati se ne znaju danima. Samo u BiH je strah od skeniranja listića i kamera, u digitalnoj eri kada se skeniraju propusnice za bazen u vrijednosti od par maraka i kada kamere pokrivaju svaki ugao, narod ovdje ubjeđuju da je po nacionalne interese opasno skeniranje listića i nadzor biračkog mjesta.

Moguće da je opasno za neke interese, ali za narodne i nacionalne ipak ne. To su gospodine Dodik činjenice, i umjesto ljutnje i ličnih diskvalifikacija izvolite i demantujte me- omogućite efikasnu kontrolu
izbornog dana i brojanja i ja ću se zaista izviniti što sam i Vašu stranku ubrojao u one koja neće poštene izbore – poručio je Selak, javlja BN.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender