26. 01. 2022.

Italija ili Španija – večeras prvi finalista

Večeras ćemo dobiti prvog finalisti šampionata Evrope u fudbalu. Snage će u polufinalu odmjeriti Italija i Španija.

Duel na Vembliju biće 33. međusobni duel Italije i Španije. Španci su do sada bili uspješniji, imaju 12 trijumfa, dok je Italija slavila devet puta. Dvanaest utakmica je završeno bez pobjednika.

Italija, pod vođstvom Roberta Manćinija, sušta je suprotnost Italije na koju smo navikli decenijama unazad. Sada Azuri” po mnogim procjenama, igraju najljepši i najkvalitetniji fudbal na Starom kontinentu. To je još jedan argument u želji da se revanširaju Špancima za poraze koje su doživljavali, posebno u posljednjoj deceniji.

– Mislim da nema favorita kada Italija igra protiv Španije u polufinalu Evropskog prvenstva. Da, do sada smo imali besprijekornu seriju.Iako se Španija suočila sa nekim problemima, to nije važno. Moramo to ostaviti na jednu stranu i zaista se moramo usredsrediti na ono što treba da uradimo, gdje moramo da se poboljšamo. I jednostavno nas mora motivisati činjenica da se suočavamo sa tako velikom, prestižnom ekipom u tako divnoj areni kao što je Vembli, znajući da bismo mogli da igramo u finalu za nekoliko dana – rekao je Leonardo Bonući.

I Španija ima istu želju – finale. Crvena furija imala je problema u prethodnom periodu, prevashodno oko prijetnji Morati i njegovoj porodici, što je svakakao ostavilo traga i na smaomog igrača, ali i na cijelu ekipu. Ipka, Španci vjeruju da će prevazići sve probleme i nadaju se finalu.

– Želimo da krenemo u utakmicu na isti način na koji smo to učinili u utakmici protiv Slovačke, gdje je za nas bila obavezna pobjeda. Želimo da koristimo isti pristup koji smo imali tokom nokaut faze. Reći ću igračima da se usredsrede na ono što možete kontrolisati na terenu za igru, a to su vaše kretanje, pozicioniranje, kretanje u napadu i odbrani, javlja RTRS.

Naravno, nismo iskusan tim, ali to ne znači da nemamo takvo iskustvo u igri, jer su mnogi naši igrači igrali u inostranstvu na vrlo visokom nivou. Ali naravno, predstavljate cijelu zemlju u jednoj od ovakvih utakmica, tako da je to veoma uzbudljivo. Ali nadam se da smo spremni za izazov i da možemo pružiti navijačima nešto čemu mogu da se raduju – rekao je trener Španije Luis Enrike.

Polufinale šampionata Evrope između Italije i Španije biće odigrano na Vembiliju u Londonu u 21.00.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender