18. 01. 2022.
U planu da glavna ulica u Banjaluci bude pješačka zona

U planu da glavna ulica u Banjaluci bude pješačka zona

U planu da glavna ulica u Banjaluci bude pješačka zona

U dane vikenda glavna ulica u centru grada planirano je da bude pretvorena u pješačku zonu ukoliko ne bude pogoršanja epidemiološke situacije i u zavisnosti od preporuka Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, potvrdili su za “Nezavisne” u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Prema njihovim riječima, ova odluka bi trebalo da bude donesena u toku jula i trajala bi do kraja avgusta.

“Planirano je da se glavna gradska saobraćajnica zatvori subotom od 18 časova do ponedjeljka do pet časova ujutro”, kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

U ovom periodu Ulica kralja Petra I Karađorđevića bi na dijelu od hotela “Bosna” do Ulice Marije Bursać bila zatvorena za sve četvorotočkaše, odnosno biće pretvorena u pješačku zonu u kojoj će moći slobodno da se kreću pješaci i igraju mališani.

Ovo će biti četvrta godina da se ovako nešto praktikuje u ljetnim mjesecima vikendom kada dio Ulice kralja Petra I Karađorđevića bude zabranjen za sva motorna vozila.

Prošle godine zbog pandemije virusa korona ovakva odluka nije bila razmatrana i nije praktikovana kako se građani ne bi okupljali i prenosili zarazu.

Prethodnih godina su se tokom pretvaranja centra grada u pješačku zonu dešavale mnogobrojne manifestacije, među kojima promocija zdravog načina života, rolerijade, biciklijade, dječji mini-golf i slično.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender