17. 01. 2022.
Dodik: Zašto ne proglase dan žalosti u BiH za srpske žrtve?

Dodik: Zašto ne proglase dan žalosti u BiH za srpske žrtve?

Dodik: Zašto ne proglase dan žalosti u BiH za srpske žrtve?

Međunarodni eksperti potvrdili su da se genocid u Srebrenici nije desio, rekao je za RTRS srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je za našu Televiziju rekao da Ministarstvo inostarnih poslova neće biti korišćeno za potrebe dolaska stranih delegacija, te da smatra da Bošnjaci na ovakav način omalovažavaju svoje žrtve.

Dodik je zatražio od ambasadora iz Republike Srpske da ne postupe po najavljenoj instrukciji ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković da se 11. jula zastave na zgradama diplomatskih predstavništava spuste na pola koplja.

– Svake godine ista stvar. Bisera Turković je napisala jutros da se moraju tog dana na svim konzularno-diplomatskim predstavništvima u svijetu zastava spustiti na pola koplja. Јa sam napisao pismoi rekao da neće, bar tamo gdje su Srbi amabasadori to se neće desiti. Kakva je to priča? – istakao je Dodik. 

Upitao je zašto niko ne proglasi dan žalosti u BiH kad su u pitanju srpske žrtve.

– Kako hoće da proglase dan žalosti za Srebrenicu 11.jula, a zašto ne proglase dan žalosti kada obilježavamo parastos u Bratuncu, zašto nema dana žalosti u BiH kada obilježavamo Јasenovac ili kada odlazimo u Broda na Drini gdje je ubijeno 6.000 Srba. Ili zašto nisu proglasili dan žalosti kada smo osveštavali novu crkvu posvećenu prebilkovačkim mučenicima – naveo je Dodik.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender