19. 01. 2022.
Kerber slavi 40 godina postojanja: Nikome nije padalo na pamet da ćemo toliko trajati

Kerber slavi 40 godina postojanja: Nikome nije padalo na pamet da ćemo toliko trajati

Kerber slavi 40 godina postojanja: Nikome nije padalo na pamet da ćemo toliko trajati

Frontmen Kerbera Goran Šepa Gale rekao je da je u trenutku kada bend slavi 40 godina postojanja najponosniji na njegovo dugo trajanje i pjesme koje su napravili.

“Nikome u bendu nije padalo na pamet da ćemo toliko trajati, u to vrijeme imati toliko godina, pa je mnogo… Ponosim se odanošću naše publike. Mogli smo još puno toga da uradimo, ali šta bismo onda radili u vremenu koje je pred nama”, izjavio je Šepa agenciji Tanjug.

Kerber su u Nišu osnovali 1981. Šepa, gitarista Tomislav Nikolić, klavijaturista Branislav Božinović, bubnjar Zoran Stamenković i basista Zoran Madić, a njihov prvi nastup u novembru te godine u Muzičkom klubu u Nišu pjevaču je “ostao istetoviran u mozgu”.

“Kada umireš, sjećaš se te svirke. Euforija, prepuna sala koja pjeva, a mi nikad bliži Bogu, aplauz, znoj, suze… Poslije toga smo imali veliki broj koncerata za pamćenje. Ispunjavali smo svoje snove i odrastali sa svojom sve većom publikom. Mnogo je koncerata kojih se sada prisjećam, pa ne bi bilo fer da uopšte počnem sa nabrajanjem”, rekao je Šepa.

Sa prvog albuma benda “Nebo je malo za sve” (1983) izdvojile su se naslovna i pjesma “Mezimac”, a Šepa se prisjeća da je njegov producent Gordon Rauli, basista britanskog benda Najtving, tada rekao za Kerber: “Dugo će trajati ovaj bend”.

Kerber je, uz neke izmjene postave, nastavio da niže albume “Ratne igre” (1985), “Seobe”(1986), “Ljudi i bogovi” (1988), “Peta strana svijeta” (1990), sa kojih su bili hitovi “Bolje da sam druge ljubio”, “Ratne igre”, “Kad ljubav izda”, “Još samo ovu noć mi daj” i drugi. Posljednji album “Zapis” Kerber je objavio još 1996. da bi u posljednjih 25 godina izbacili tek nekoliko singlova zaključno s nedavnim “Bestraga sve”.

“Biće još singlova, internet je malo iskomplikovao izdavanje albuma, ali i to ćemo riješiti… Kada bih se samo ja pitao, bilo bi pjesama na vinilu, kao nekada”, naglasio je Šepa.

Vrijeme virusa kovid 19, kada nije bilo svirki, Šepa je “uglavnom trošio gledajući filmove”, i konstatuje da je “pandemija ukrala dio života svima nama”.

“Pandemija je promijenila pravila. Koliko ja vidim i nema pravila, ili ih po potrebi ima. Biće jako teško organizovati velike stvari. Moraćemo da mijenjamo način komunikacije. Globalizacija pobjeđuje, kontroliše umjetnost. Nadam se drugom poluvremenu”, rekao je pjevač.

Posljednji koncert pred publikom Kerber je održao marta 2020. a sada ih očekuje povratak na pozornicu 9. jula na “Fort festu” u prostoru Beogradske tvrđave.

“Ne krijem, uželjeli smo se bine i publike i jesmo uzbuđeni. Kalemegdan je savršeno mjesto za RNR. Baš gradska priča. Kališ je centar svijeta”, zaključio je Šepa, javlja Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender