18. 01. 2022.
Stefanović: Za Beograd ne postoji granica sa Kosmetom

Stefanović: Za Beograd ne postoji granica sa Kosmetom

Stefanović: Za Beograd ne postoji granica sa Kosmetom

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović poručio je predsjedniku samoproglašenog Kosova Vljosi Osmani da ne postoji nikakva granica Srbije sa Kosovom već samo administrativna linija.

Postoji samo administrativna linija sa našom južnom pokrajinom, što je ogromna razlika – rekao je Stefanović, nakon što je Osmanijeva rekla da će se “Vojska Srbije suočiti sa vojskom SAD i NATO, ako pređe granicu sa Kosovom”.

On je zahlavio Osmanijevoj za interesovanje za Vojsku Srbije uz ocjenu da je to razumljivo jer Vojska jača iz dana u dan i tako će i nastaviti, te je zato siguran da će i predstavnici privremenih institucija u Prištini poštovati Rezoluciju Savjeta bezbjednosti uN 1244 o Kosovu i Metohiji.

– Takođe sam 100 odsto siguran da znaju i zašto ne smeju i ne mogu silom ući na sever Kosova i Metohije. Јasno je što su stalno nervozni – rekao je Stefanović.

Povodom ocjena Osmanije o međunarodnim vježbama u kojima učestvuje Vojska Srbije, Stefanović je rekao za Tanjug da “Srbija želi članstvo u EU, što je njen strateški cilj, ali da je ujedno vojno neutralna zemlja”.

– I zato ima mogućnost i privilegiju da organizuje vežbe i sa SAD i Rusijom, ali i drugim zemljama, kad god je to u interesu naše zemlje – rekao je Stefanović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender