18. 01. 2022.
Turističko-rekreativni centar “Manjača”: Novi sadržaji, ulaz besplatan (FOTO)

Turističko-rekreativni centar “Manjača”: Novi sadržaji, ulaz besplatan (FOTO)

Turističko-rekreativni centar “Manjača”: Novi sadržaji, ulaz besplatan (FOTO)

Skijanje na vodi, sportski ljetni kamp u prirodi za djecu školskog i predškolskog uzrasta, uređena šetališna staza, plažni bar, samo su neki od sadržaja koje ovog ljeta nudi Turističko-rekreativni centar „Manjača“.

Centar za razvoj poljoprivrede i sela, koji upravlja kompleksom na Manjači, sa partnerima nastoji da obogati ponudu za sve posjetioce ovog prelijepog krajolika i jezera Šljivno.

Kada je riječ o skijanju na vodi, ističu da je to prvi i jedini Wake-park u BiH, te najduža instalacija na jezeru u Evropi što u budućnosti otvara vrata za organizaciju međunarodnih takmičenja.

Sportski ljetni kamp u prirodi za djecu školskog i predškolskog uzrasta organizuje Škola sporta “Kasper”, gdje djeca imaju priliku da isprobaju brojne aktivnosti na vodi (vožnja kajakom i kanuom, rafting, itd.). Na jezeru je postavljen vodeni park, a pored jezera je postavljen park na naduvavanje, koje takođe mogu koristiti učesnici kampa.

Navode da će krajem jula, u saradnji sa partnerom, biti održan “Međunarodni plivački maraton – Jezero Manjača 2021”, u okviru kojeg su, sim sportskih aktivnosti, planirana i brojna kulturno-zabavna dešavanja namijenjena svim posjetiocima.

Kako ističu iz Centra, za ovu sezonu obale i plaže za kupače dodatno su nasuli agregatnim pješčanim materijalima (isprani riječni kamen), a nadležni inspekcijski organi redovno vrše kontrole kvaliteta vode za kupanje, kako bi svi posjetioci mogli da uživaju u čarima ovog bajkovitog jezera.

-Oko jezera je uređena staza za šetanje dužine dva kilometra, a turistička ponuda kompleksa je ove godine obogaćena plažnim barom, a uz to postoji i jedan ugostiteljski objekat – ističu iz Centra, uz napomenu da se i u narednom periodu planira realizacija novih projekata koji će obogatiti ponudu jezera.

-Centar za razvoj poljoprivrede i sela, Gradska razvojna agencija i partneri u projektu kontinuirano osmišljavaju nove sadržaje i aktivnosti koje će ovaj lokalitet učiniti pristupačnijim i bogatijim. Kroz ove partnerske aktivnosti očekujemo i veliki broj novih radnih mjesta, što još jednom govori o opravdanosti ovog projekta – zaključili su iz ove gradske institucije.

Ulaz u kompleks na Manjači ni ove sezone neće se naplaćivati.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender