21. 01. 2022.
Vikend u Banjaluci: Koncerti, predstave, skokovi sa mosta…

Vikend u Banjaluci: Koncerti, predstave, skokovi sa mosta…

Vikend u Banjaluci: Koncerti, predstave, skokovi sa mosta…

Koncertom kraljice fada – Marize na tvrđavi „Kastel“ u petak 9. jula od 20.30 časova počinje vikend, tokom kojeg će Banjalučani imati priliku da uživaju u različitim kulturno-zabavnim aktivnostima.

U okviru Teatar festa „Petar Kočić“ u petak 9. jula od 20.00 časova ljubitelji pozorišta mogu pogledati predstavu „Osama – Kasaba u Njujorku“ koju će izvesti glumci Zvezdara teatra.

Banjalučka publika u subotu 10. jula od 20.30 časova uživaće u koncertu Radeta Šerbedžije u pratnji „Zapadnog kolodvora“, kada se ujedno i zatvara „Banja Luka Fest“, koji je oduševio publiku i otvorio u našem gradu jednu potpuno novu epohu kulture.

Iste večeri od 20.00 časova pozorišnom predstavom „Ana Karenjina“ u izvođenju Novosadskog pozorišta završava se i Teatar fest „Petar Kočić“.

Na ljetnoj sceni Gradskog pozorišta „Jazavac“ u 21.00 čas nastupiće banjalučki bendovi „Prekidač“ i „Mothersurfersi“.

Skokovima sa Gradskog mosta, jednim od zaštitnih znakova „Ljeta na Vrbasu“, u nedjelju 11. jula, od 15 časova, biće i zvanično otvorena ova, tradicionalna sportska manifestacija. Prethodno tog dana, sa početkom u 14 časova, najavljen je nastup ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba „Buk“.

Prema najavi iz JU „Turističke organizacije grada Banje Luke“, organizatora manifestacije, prijavljeno je više od 20 skakača iz: Banje Luke, Zenice, Sarajeva, Mostara, Konjica, Cazina, Užica i Kragujevca.

Mještani naselja Petrićevac proslavljaju praznik Svetih apostola Petra i Pavla, a tim povodom će 11. i 12. jula biti priređena manifestacija „Petrovdanski dani Petrićevca“, u sklopu koje je predviđen bogat sportski i kulturno-zabavni program.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender