17. 01. 2022.
U Beogradu postavljen zid plača u znak sjećanja na srpske žrtve u Podrinju

U Beogradu postavljen zid plača u znak sjećanja na srpske žrtve u Podrinju

U Beogradu postavljen zid plača u znak sjećanja na srpske žrtve u Podrinju

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji postavilo je danas na Trgu Republike u Beogradu “srpski zid plača” sa natpisom “1992-1993 genocid nad Srbima – Srebrenica, Kravica, Bratunac, Podrinje”.

Predsjednik Udruženja Simo Spasić rekao je za Srnu da su ovim odali počast srpskim stradalnicima, ali i opomenuli javnost Srbije da je stvarni genocid nad 3.267 Srba Podrinju ostao u sjeni navodnog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici u julu 1995.godine.

On kaže da porodice okupljene u Udruženju nikada neće pristati na diskriminaciju koju Zapad vrši prema srpskim žrtvama.

– Ne mogu suze muslimanskih, albanskih i hrvatskih majki biti teže od suza srpskih majki žena i dece, posebno ako se zna ko je u Podrinju prvi zaplakao. Da nije bilo 1992. i 1993. godine i zločina nad Srbima garantujem životom da ne bi bilo ni zločina nad muslimanima, nad koljačima Nasera Orića i mudžahedinima – rekao je Spasić.

On je naglasio da mora da se zna da u Srebrenici nije ubijeno nijedno muslimansko dijete ni žena.

– Isključivo su ubijeni saborci ratnog koljača Nasera Orića i mudžahedini – rekao je Spasić.

On je naglasio da poslušnici Zapada u regionu žele da zadaju završni udarac srpskim žrtvama Podrinja i njihovim porodicama rezolucijama o Srebrenici.

– Ne može parlament pod uticajem OVK u Prištini da se bavi tim. Zašto na dnevni red ne stavi ‘žutu kuću’, trgovinu organima, nestale Srbe – rekao je on.

Spasić je naveo da Udruženje za današnje aktivnosti dobilo urednu dozvolu i da se ograđuje od svih incidenata koji bi u popodnevnim časovima mogli uslijediti jer će se na Trgu Republike okupiti i “Žene u crnom” koje na lažnom pijetetu sa žrtvama Bošnjaka grade svoje karijere.

– Već se po društvenim mrežama širi da smo došli da provociramo. Sram ih bilo. Neka je laka zemlja našoj braći u Podrinju – rekao je Spasić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender