17. 01. 2022.
Nisam znao ni ko je ni šta je: Bokser Ratko Drašković donira bubreg sugrađanki

Nisam znao ni ko je ni šta je: Bokser Ratko Drašković donira bubreg sugrađanki

Nisam znao ni ko je ni šta je: Bokser Ratko Drašković donira bubreg sugrađanki

Da humanost ne poznaje granice potvrđuje primjer iz Nikšića.

Bokser Ratko Drašković odlučio je da, doniranjem bubrega, spasi život sugrađanki Radmili Raičević, koju do ove odluke nije ni poznavao.

Ratka Draškovića u Nikšiću i šire znaju svi koji vole boks. Svoju karijeru završava 30. jula za kada je zakazan njegov posljednji i to humanitarni meč.

Kaže da je prije pet godina sanjao je da donira bubreg. Da to definitivno i učini odlučio je prije nešto više od godinu dana.

– Јa sam rekao da hoću da dam biubreg. Ne interesuje me ni političpka ni vjerska, nikakva pripadnost, samo kome je najpotrebnije – ističe Ratko.

Ljekari u nikšićkoj bolnici rekli su mu da je novi bubreg najpotrebniji Radmili Raičević, koja je već tri godine na dijalizi.

– Tog momenta nisam znao ni ko je, ni šta je, samo sam pitao kad mogu tu djevojku da upoznam. On je rekao da je sutra na dijalizi a da ja počnem vaditi nalaze – priča danje Ratko kako je to sve krenulo.

Da bi transplantacija u Turskoj bila moguća, bilo je neophodno obezbijediti i novac. 44 hiljada evra, koliko je Radmili nedostajalo za operaciju, obezbijedio je privrednik iz Bara Goran Đurović.

– Ono što me je najviše me ponukalo, pored toga da spasimo jedan život, jeste to da je naš bokser Ratko Drašković bio spreman da da dio svoga tijela. Za takav gest i čin, iskren da budem, prema nekome koga ne znam ja nisam imao hrabsrosti – naglašava Đurović.

Radmila za Ratka i Gorana kaže da su rijetki ljudi, koji su joj vratili vjeru u humanost.

I kada okači rukavice o klin, boksera Ratka Draškovića njegovi Nikšićani imaće po čemu da pamte.

Uz bubreg, koji će dati Radmili, Drašković je odlučio da pomogne i liječenje djevojčice iz ovog grada koja boluje od epilepsije. Sav novac sa njegovog posljednjeg meča u bokserskoj karijeri biće uplaćen za njenu operaciju u Turskoj, javlja RTRS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender