16. 08. 2022.
Teatar fest: Najbolja predstava “Ko je ubio Dženis Džoplin?“

Teatar fest: Najbolja predstava “Ko je ubio Dženis Džoplin?“

Teatar fest: Najbolja predstava “Ko je ubio Dženis Džoplin?“

Predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada je odlukom žirija proglašena za najbolju na 23. Teatar festu „Petar Kočić“, koji je održan u organizaciji Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Kako je saopšteno iz Narodno pozorišta Republike Srpske, nagrada za najbolju režiju dodjeljuje se Sonji Petrović za režiju predstave „Ko je ubio Dženis Džoplin“.

Nagrada za najbolju žensku ulogu dodjeljuje se Neli Mihailović za ulogu Danice Čvorović u predstavi „Balkanski špijun“ Narodnog pozorišta u Beogradu.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodjeljuje se Ljubomiru Bandoviću za ulogu Ilije Čvorovića u predstavi „Balkanski špijun“.

Specijalna nagrada za mladu glumicu dodjeljuje se Bojani Milanović i Sonji Isailović za uloge Dženis Džoplin u predstavi „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Specijalna nagrada za scenografiju dodjeljuje se Vesni Popović za predstavu „Pukovnik ptica“ Gradskog pozorišta Podgorica.

Specijalna nagrada za epizodnu ulogu dodjeljuje se Branku Jankoviću za ulogu Munira u predstavi „Osama – kasaba u Njujorku“ Zvezdara teatra iz Beograda.

Žiri je bio u sastavu: Senad Bašić, Dejan Projkovski i Olja Đorđević.

Teatar fest završen je u subotu, kada je u čast nagrađenih Novosadsko pozorište (Ujvideki szinhaz) izvedena predstava “Ana Karenjina”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender