28. 01. 2022.
Naselje Borik dobija košarkaši teren posvećen Slađani Golić

Naselje Borik dobija košarkaši teren posvećen Slađani Golić

Naselje Borik dobija košarkaši teren posvećen Slađani Golić

Prva asocijacija na Borik je čuvena dvorana u kojoj se skoro pola vijeka održavaju sportski događaji, prije svega košarka, a ovo naselje će sada dobiti još jednu oazu pod obručima.

U okviru akcije „Sto terena za jednu igru”, kompanija Mozzart obnavlja još jedno igralište u Banjoj Luci, koje će dobiti ime po proslavljenoj košarkašici Jugoslavije Slađani Golić.

Svečano otvaranje zakazano je za srijedu, 14. jula u 17 časova, a pored članice fantastične srebrne generacije, događaju će prisustvovati i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

-Teren u Boriku je 86. po redu u tradicionalnoj akciji koju kompanija Mozzart već godinama organizuje u okviru svog društveno odgovornog rada. Naime, ova akcija je jedna od najpoznatijih u Srbiji, a nedavno je proširena na Republiku Srpsku, gdje su već otvorena dva terena – saopštili su iz ove kompanije.

Podsjetili su da je prvo obnovljeno igralište u Doboju, koje je nazvano po košarkaškom heroju ovog grada, Ognjenu Kuzmiću, a potom su Žarko Paspalj i Ratko Nikolić otvorili rekonstruisan multifunkcionalni teren u banjalučkom Parku “Mladen Stojanović”, gdje se mlađe generacije u velikom broju okupljaju da igraju basket ili rukomet.

-Upravo je to i cilj Mozzartove akcije – da se mladi vrate pravim sportskim vrijednostima, da se druže i bave sportom, profesionalno ili rekreativno. Upravo na ovakvim terenima su širom Srbije i Republike Srpske stasavala velika košarkaška imena, a obnovom se pruža prilika nekim novim klincima da krenu stopama šampiona – navedeno je u saopštenju.

Zaključili su da će sada i stanovnici naselja Borik, na uglu ulica Save Kovačevića i Relje Krilatice, dobiti moderno košarkaško igralište.

Prije svečanog otvaranja, ekipe ŽKK Mladi Krajišnik i ŽKK Orlovi odigraće prijateljsku revijalnu utakmicu. Nakon presjecanja vrpce, na teren će izaći igrači prijavljeni za šutiranje trojki, a najbolje među njima očekuju vrijedne nagrade. Takođe, za svaki koš kompanija Mozzart će donirati po 100 KM, a ukupan fond će biti proslijeđen u humanitarne svrhe.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender