19. 01. 2022.
Upozorenje na visoku dnevnu temperaturu do srijede

Upozorenje na visoku dnevnu temperaturu do srijede

Upozorenje na visoku dnevnu temperaturu do srijede

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se od danas do srijede, 14. jula, u Republici Srpskoj očekuje visoka dnevna temperatura vazduha, lokalno i vrlo visoka, koja će iznositi i do 39 stepeni Celzijusovih.

Tokom današnjeg dana očekuje se porast dnevne temperature koja će na jugu iznositi i do 38 stepeni Celzijusovih.

Na jugu i sjeveru lokalno se očekuje tropska noć sa minimalnom temperaturom od 20 stepeni i iznad, dok će u ostalim predjelima biti svježije.

Duvaće slab vjetar, pretežno sjevernih smjerova prije podne, potom i umjeren zapadni, jugozapadni.

Sutra ujutru u većini predjela biće vedro i sunčano, a tokom dana vruće, uz malu dnevnu oblačnost. Uveče je lokalno moguć kraći lokalni pljusak praćen grmljavinom, uglavnom na sjeveroistoku i od jugozapada ka djelu sjevera.

Duvaće slab do umjeren vjetar, pretežno južnih smjerova.

Minimalna temperatura vazduha biće od 14 do 20, na sjeveru i jugu do 23 stepena, a najviša dnevna od 29 do 35, na sjeveru i jugu do 39 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 14. jula, u toku noći biće toplo, lokalno na jugu i sjeveru moguća je tropska noć sa minimalnom temperaturom od 20 stepeni i više.

Ujutru će u većini predjela biti vedro i sunčano, a tokom dana sunčano i vruće, uz dnevni razvoj oblačnosti i moguć lokalni pljusak.

Minimalna temperatura vazduha biće od 14 do 20, na sjeveru i jugu do 23 stepena, dok će najviša dnevna iznositi od 29 do 35, na sjeveru i jugu do 38 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 15. jula, u toku noći biće toplo, lokalno na jugu očekuje se tropska noć sa minimalnom temperaturom od 20 stepeni Celzijusovih i iznad, dok će u ostalim predjelima biti svježije.

Ujutru će u većini predjela biti vedro i sunčano, a tokom dana biće sunčano i vruće uz dnevnu oblačnosti, dok je poslije podne lokalno moguć kraći pljusak.

Minimalna temperatura vazduha od 15 do 21 stepen, a najviša dnevna temperatura vazduha od 29 do 35, na jugu do 36 stepeni Celzijusovih.

U petak, 16. jula, tokom jutra i dana očekuje se promjenljivo do umjereno oblačno vrijeme, jedino će na krajnjem jugu biti toplo uz malu dnevnu oblačnost.

Poslije podne i uveče lokalno su mogući kiša i pljuskovi uglavnom u centralnim predjelima i djelom ka sjeveru, severoistoku, koji će donijeti mali pad temperature.

Minimalna temperatura vazduha biće od 14 do 19, na jugu do 21 stepen, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu i jugoistoku do 32 stepena Celzijusova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender