28. 01. 2022.
Petrovdanski dani: Petrićevac proslavio svoj dan (FOTO)

Petrovdanski dani: Petrićevac proslavio svoj dan (FOTO)

Petrovdanski dani: Petrićevac proslavio svoj dan (FOTO)

Manifestacijom „Petrovdanski dani Petrićevca“ obilježen je praznik posvećen Svetim apostolima Petru i Pavlu, zaštitnicima banjalučkog naselja Petrićevac.

U ovom naselju priređen je bogat kulturno-zabavni program za sve uzraste, a proslavi se pridružio i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

-Ponosan sam kada vidim da ideja koju smo započeli prije nekoliko godina postaje tradicija i nešto po čemu naš Petrićevac postaje prepoznatljiv- poručio je gradonačelnik Banje Luke.

Kako je kazao Stanivuković, ova manifestacija se organizuje već četvrtu godinu zaredom i svake godine organizacija se podiže na viši nivo.

– Ovaj događaj spaja u jednoj večeri starije i mlađe generacije, ono duhovno, ali i ono svjetovno, spaja moderno sa vjekovnom tradicijom-kazao je on.

Gradonačelnik je pojasnio da su mještani Petrićevca došli na ideju da organizuju događaj na kojem će prezentovati sve najljepše i najbolje stvari koje se dogode u toku jedne godine i na kojem će nagraditi najbolje učenike, studente i sportiste iz svog naselja.

-Ovu atmosferu želimo da prenesemo u svaku mjesnu zajednicu i da svi zajedno kroz rad i zalaganje našu Banju Luku činimo ljepšom- zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, gradonačelnik je prethodno prisustvovao Svetoj arhijerejskoj liturgiji, koja je služena u Crkvi „Sv. apostola Petra i Pavla“, gdje je uz molitvu i lomljenje slavskog kolača proslavljena krsna slava – Petrovdan.

Nakon liturgije na spomen-obilježju služen je parastos i položeni su vijenci palim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, a osveštana je i novoizgrađena česma u ovom naselju.

Inače, na platou ispred Crkve ove godine postavljeni su i štandovi sa tradicionalnim proizvodima i rukotvorinama banjalučke regije, a prezentovani su i hercegovački proizvodi.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender