25. 01. 2022.
Vakcinacija bez zakazivanja u gradovima Srpske

Vakcinacija bez zakazivanja u gradovima Srpske

Vakcinacija bez zakazivanja u gradovima Srpske

Masovnija vakcinacija protiv virusa korona počela je u Srpskoj.

Iz Ministarstva zdravlja, apel stanovništvu da se na vrijeme informišu u svojim lokalnim domovima zdravlja, kada su termini za vakcinaciju bez zakazivanja.

Dom zdravlja Gradiška među prvima se organizovao za masovnu vakcinaciju. Dom zdravlja Banjaluka u svojoj organizaciji već ima dane otvorenih vrata za vakcinisanje i samo nastavlja tu praksu.

Domovi zdravlja trebalo bi svakim radnim danom da rade od 9 do 19 časova i subotom od 8 do 15.

– Ovih dana su nam na raspolaganju mnogo veći broj vakcina nego u prethodnom periodu tako da ćemo sad imati i vakcine proizvođača Sinofarm, Sinovak, Astra Zeneku, Fajzer i Sputnjik – navela je Slađana Tepavac, načelnica Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška.

Svakako najavljujemo i danas i sutra otvorena vrata za Astra Zeneku, samo sutra termin pomjeramo od 14 do 19 časova – istakla je Biljana Mlađenović, rukovodilac vakcinalnog punkta Doma zdravlja Banjaluka.

Zakazani građani redovno se vakcinišu i revakcinišu u Bijeljini. U četvrtak bez zakazivanja od 7. 30 do 12.30. Biće dijeljeni redni brojevi za građana koji budu dolazili na vakcinaciju.

– 300 doza vakcina Fajzer će biti podijeljeno i prvih 300 građana koji stignu biće vakcinsani i sa masovnom vakcinacijom nastavljamo od ponedjeljka svakim radnim danom u periodu od 7.30 do 12.30 i biće istaknuto na vratima koja vakcina koji dan – pojsnika je Gordana Savin, pomoćnica direktora za medicinske poslove Doma zdravlja Bijeljina. 

Zavod za medicinu rada i sporta zadužen je da organizuje vakcinaciju za zaposlene na radnom mjestu.

– Onim privrednim kolektivima koji imaju veliki broj zaposlenih nastojaće se da mobilne ekipe dolaze u te kolektive – rekao je Pero Ćorić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske.

– Želim da pozovem i sve radnike ugostiteljstva i trgovine da se prijave za vakcinaciju da zajedničkim snagama a prije svega u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske i lokalnim privrednim komorama organizujemo akcije i dogovorimo načine za vakcinaciju kao bi u narednom periodu što veći broj stanovnika vakcinisali – istakla je Suzana Gašić, ministarka trgovine i turizma.

Radnici prezadovoljni što ne moraju gubiti vrijeme i što je vakcinacija moguća i na radnom mjestu.

Iz Ministarstva zdravlja najave i za druge olakšice prilikom vakcinacije.

– Vidjećemo da se organizuju i mobilni timovi u domovima zdravlja kako bi stanovništvo u teže dostupnim područjima mogli da se vakcinišu – poručio je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite

Dom zdravlja Prijedor danas počinje masovniju vakcinaciju, a lokalni dom zdravlja poziva stanovništvo Trebinja da se informišu o mogućim terminima jer treba da stigne oko 1.300 doza Sinofarm, Sinovak i Fajzer vakcina.

Dom zdravlja Prijedor od danas će kontinuirano sprovoditi masovnu vakcinaciju protiv virusa korona bez zakazivanja.

Prednost će imati osobe starije od 65 godina i mlađi od 64 godine, koji boluju od hroničnih oboljenja.

Vakcinacija će biti obavljana na vakcinalnom punktu radnim danom od 09.00 do 19.00 časova, a subotom od 07.00 do 14.00 časova.

ZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci u utorak i srijedu, 13. i 14. jula 2021. godine, organizuje vakcinaciju stanovnika grada Banje Luke bez prethodnog zakazivanja, na vakcinalnom punktu u hali „Banjalučkog velesajma“.

Vakcinacija protiv korona virusa, bez prethodnog naručivanja, odvijaće se u periodu od 14:00 do 19:00 časova vakcinom proizvođača Astra Zeneka.

-Napominjemo da se na “Dan otvorenih vrata” za vakcinaciju protiv Kovid-19 mogu javiti isključivo osobe koje imaju mjesto prebivališta u Banjoj Luci – saopštili su iz Doma zdravlja.

Naime, vakcinacija protiv korona virusa, bez prethodnog naručivanja, kako je ranije najavljeno – odvijaće se i danas, 12 jula, od 15:00 do 19:00 časova. (RTRS, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender