26. 01. 2022.
Borac i Linfild u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije

Borac i Linfild u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije

Borac i Linfild u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije

Nakon sinoćnjeg poraza od Kluža i eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, Borac nastavlja takmičenje u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Protivnik Banjalučanima biće ekipa Linfilda iz Sjeverne Irske.

Nije Borac imao sreće sinoć, ali novu priliku imaće već naredne sedmice kada u okviru kvalifikacija za Ligu Konferencija, putuje u Sjevernu Irsku na megdan Linfildu.

Međutim, nije trener Borca želio mnogo da govori o narednom protivniku u ovom takmičenju. Prvo se, kažu, okreću derbiju na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH protiv sarajevskog Željezničara.

– Rekao sam igračima svi će nam htjeti skinuti skalp, svi su nas omalovažavali, ali potvrdili smo i u Evropi. Moraš da radiš, da rasteš i radiš svakog dana i onda će ti se vratiti –  kaže Marko Maksimović trener Borca.

Proslavljeni fudbaler banjalučkog tima Milorad Bilbija ističe da je pred Borcem ekipa koja gaji sasvim drugi stil igre u odnosu na sinoćnjeg protivnika. Uvjeren je da ovaj tim ima kvalitet i da može da kvalitetno odigra priotiv Linfilda.

– Mislim da se moramo brzo prepakovati i odgovoriti u dvije utakmice i takvom stilu i takvoj ekipi i pokušati izboriti prolaz u naredni krug –  rekao je Milorad Bilbija, bivši igrač Borca.

Plasman u Ligu konfederacija, velikanu iz Platonove donio bi zaradu od oko četiri miliona evra. Maksimović je uvjeren da se Borac može plasirati u ovo takmičenje.

– Ako ne ove godine onda iduće i ja sam siguran da će to Borac da li sa mnom ili bez mene al Borac će sigurno ako bude nastavio da pravi sistem što se tiče igrača struke i svega, neće imati problem sigurno, jer je postavljen dobar temelj to se vidjelo – kaže Maksimović.

O sinoćnoj utakmici i odličnom nastupu fudbalera Borca pisali su danas i sjevernoirski mediji, koji su konstatovali da Linfild očekuje težak dvomeč, posebno gostovanje u Banjaluci. (RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender