29. 01. 2022.
Šikov pogodak najbolji na EP (VIDEO)

Šikov pogodak najbolji na EP (VIDEO)

Šikov pogodak najbolji na EP (VIDEO)

Pogodak češkog napadača Patrika Šika sa centra u susretu protiv Škotske proglašen je najljepšim golom EURO, objavila je UEFA.

Nakon što su Česi u 52. minutu oteli loptu i krenuli u kontru, Šik je pucao sa sredine igrališta prebacivši neopreznog golmana Dejvida Maršala.

Napadač Bajer Leverkuzena je šutirao sa 45,4 metara što je službeno najdalja zabilježena udaljenost s koje je postignut pogodak na EURO.

O pobjedniku su odlučivali navijači svojim glasovima na službenoj stranici UEFA između 10 golova koje je izabrala tehnička komisija UEFA.

Šikov gol dobio je skoro 800.000 glasova, na drugom mjestu je pogodak francuskog veznjaka Pola Pogbe protiv Švajcarske, dok je hrvatski veznjak Luka Modrić bio treći s pogotkom postignutim Škotskoj.

Modrić se tim golom upisao u istoriji “vatrenih” kao najstariji hrvatski strijelac na evropskim prvenstvima. Pogodak je postigao sa 35 godina i 286 dana.

Na četvrtom mjestu je pogodak italijanskog napadača Lorenca Insinjea protiv Belgije u četvrtfinalu, a u TOP 5 je i gol Portugalca Kristijana Ronalda protiv Mađarske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender