21. 01. 2022.
Testiranje novih fudbalskih pravila koja mijenjaju igru

Testiranje novih fudbalskih pravila koja mijenjaju igru

Testiranje novih fudbalskih pravila koja mijenjaju igru

Poluvremena od po 30 minuta umjesto 45, zaustavljanje vremena kada lopta nije u igri, aut koji se izvodi nogom, neograničen broj “letećih izmjena” te pet minuta pauze za igrača koji dobije žuti karon – to su ideje za nova fudbalska pravila.

Svjetski sportski portali navode da se već duže diskutuje o mogućim promjenama pravila u fudbalu, koja bi trebalo da ubrzaju igru i učine je atraktivnijom mlađoj populaciji.

Spominju se kraće utakmice, privremena isključenja, neograničene zamjene..

Narednog vikenda sve to biće testirano na turniru u Holandiji. Na njemu će učestvovati rezervne ekipe PSV-a, AZ-Alkmara, Kluba Briž i Lajpciga.

Utakmice će biti podijeljene u dva poluvremena od po 30 minuta, a sudija će zaustavljati vrijeme tokom prekida – kada je igrač povrijeđen, kada je lopta u autu, dok se ne izvede korner ili slobodan udarac…

Treneri će moći da vrše neograničen broj letećih izmjena bez zaustavljanja igre, po uzoru na hokej ili rukomet.

Žuti karton značiće pet minuta odmora za igrača koji ga je dobio.

Lopta će se iz auta izvoditi nogom, a svi prekidi, uključujući i aute, moći će se izvesti bez učešća saigrača, odnosno igrač koji izvodi korner, slobodan udarac ili aut moći će jednostavno sam krenuti sa loptom u dribling.

Pravila se moraju mijenjati. Zbog korona krize sada imamo pet zamjena, a uskoro ćemo vjerovatno imati tajm-aut i mogućnost zamjene istog igrača kao u malom fudbalu, navode izvori bliski UEFA i FIFA.

Ovakve promjene u fudbalu često su predlagali nekadašnji Arsenalov trener Arsen Venger i predsjednik Reala Florentino Perez.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender