21. 01. 2022.
Centralna ulica samo za pješake: Pogledajte raspored aktivnosti za vikend

Centralna ulica samo za pješake: Pogledajte raspored aktivnosti za vikend

Centralna ulica samo za pješake: Pogledajte raspored aktivnosti za vikend

Dio glavne ulice u centru grada i ovog ljeta biće vikendom pretvoren u pješačku zonu.

Kako su najavili iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, početak je predviđen za ovaj vikend, odnosno od 18 časova u subotu 17. jula pa do 5.30 časova u ponedjeljak 19. jula.

U tom periodu, Ulica kralja Petra I Karađorđevića na dijelu od hotela „Bosna“ do Ulice Marije Bursać biće zatvorena za sve četvorotočkaše, odnosno biće pretvorena u pješačku zonu u kojoj će moći slobodno da se kreću pješaci i igraju mališani.

Namjera je da se promoviše zdrav način života, ekologija i održivi razvoj, pa će tako u novofomiranoj pješačkoj zoni svakog vikenda do kraja avgusta biti organizovani dodatni sadržaji, poput rolerijade, biciklijade, ulične trke, te prezentacije i treninga sportskih klubova.

-Uz ovu aktivnost, sistem za iznajmljivanje bicikala, parkinge za bicikle, punjače za električna vozila, izgradnju teretana u prirodi i trim staza, Banja Luka se jasno opredjeljuje za promociju zdravog načina života i razvoj nemotorizovanog saobraćaja – zaključili su iz resornog odjeljenja.

Program za predstojeći vikend
Za subotu, 17. jul, najavljena je škola rolanja u organizaciji Škole sporta „Kasper“ (od 19.15 časova), te prezentacija i pokazni treninzi Bokserskog kluba „Slavija“ i Omladinskog stonoteniskog kluba „Spin“ (od 20.00 časova).

Za nedjelju, 18. jul predviđen je pokazni trening i utakmica Omladinskog fudbalskog kluba „Spartak 2013“ (od 19.00 časova), te pokazni trening i Karate kluba „Energija“ i Omladinskog rukometnog kluba „BL“ (od 20.00 časova).

Javni prevoz
Za vrijeme obustave saobraćaja u centralnoj gradskoj ulici, na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Ulice Marije Bursać do Ulice Vuka Karadžića, izvršiće se preusmjeravanje autobusa iz smjera juga u ulice Bulevar cara Dušana, Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom, a iz smjera sjevera u ulice Vuka Karadžića, Vidovdanska, Kninska, Bulevar cara Dušana i dalje postojećom trasom.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender