17. 01. 2022.
Banjaluka: Prikupljanje pomoći za liječenje dječaka Boška

Banjaluka: Prikupljanje pomoći za liječenje dječaka Boška

Banjaluka: Prikupljanje pomoći za liječenje dječaka Boška

Humanitarni bazar za prikupljanje pomoći za sedmomjesečnog Boška Gugleta iz Srbije, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip jedan i za čije je liječenje potrebno 2,5 miliona evra, biće održan u subotu u Banjaluci.

Humanitarni bazar biće održan na Trgu Krajine od 18.30 do 22.00 časa, najavljeno je iz Neformalne “Fejsbuk” grupe “Humanitarni bazar RS”, koja je i organizator.

“Saosjećajući se sa građanima Srbije koji mjesecima unazad skupljaju novac za liječenje djece koja boluju od ove teške bolesti, pridružili smo se ovoj aktivnosti, a sve donacije koje smo prikupili moći će da se kupe po simboličnim cijenama”, navedeno je u saopštenju.

Na bazaru će moći da se kupe kolači, peciva, igračke, knjige, nakit, različite rukotvorine kao što su slike, dekupaž, ukrasi, te mnogo drugih stvari.

“Odlučili smo i ovaj put da cijene nećemo formirati, te da će građani moći da za svaku stvar doniraju koliko sami procijene vrijednost nekog artikla. Ovim putem zahvaljujemo mnogobrojnim donatorima za uručene donacije”, navedeno je u saopštenju.

Iz neformalne “Fejsbuk” grupe su podsjetili da je prvi humanitarni bazar u Republici Srpskoj održan 31. oktobra 2020. godine u Banjaluci na platou Osnovne škole “Sveti Sava” na Laušu, kada je prikupljan novac za djevojčicu Minju Matić koja boluje od iste bolesti kao i Boško.

“I tada smo imali samo jednu želju i jedan cilj, a to je da se mnogi drugi građani ugledaju na nas i učine isto. Nakon toga počeli su nam se javljati humanitarci širom Republike Srpske, te je napravljena Fejsbuk stranica Humanitarni bazar RS, koja je počela sa svojim aktivnim radom”, navedeno je u saopštenju.

Za malo više od mjesec dana u Republici Srpskoj je održano više od 30 bazara na kojima je prikupljeno više od 222.000 KM za liječenje djevojčice Minje, koja je početkom godine primila svoj skupi lijek, te se veoma dobro oporavlja.

Tokom jula je za dječaka Boška aktivan “M:tel” broj 1432.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender