28. 01. 2022.
Trivićeva odgovorila Cvijanovićevoj: Niste dorasli funkciji predsjednika

Trivićeva odgovorila Cvijanovićevoj: Niste dorasli funkciji predsjednika

Trivićeva odgovorila Cvijanovićevoj: Niste dorasli funkciji predsjednika

Žalosno je čitati reakciju predsjednice Republike gospođe Cvijanović na moje argumentovane tvrdnje da nije mudro niti politički korisno za Republiku Srpsku objedinjavati funkcije predsjednika Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH, poručila je potpredsjednica PDP Jelena Trivić.

Njenom objavom na Fejsbuk profilu nastavljena je žestoka polemika dvije najistaknutije političarke u vlasti i poziciji.

Nakon što je Trivićeva, koja je i poslanica PDP u Narodnoj skupštini RS, prozvala predsjednicu Republike i potpredsjednicu SNSD, poručivši, između ostalog da “politička nepismenost Željke Cvijanović ostavlja bez teksta, oglasila se Cvijanovićeva.

Predsjednica Srpske je izjavila da je “politička nepismenost Jelene Trivić zapanjujuća” i da bi “kao narodni poslanik svakako trebala da pročita zaključke Narodne skupštine Srpske, čak i kad za njih nije glasala.”

Nakon ove izjave, Trivićeva ponovo uzvarća udarac.

 Razumijem potrebu da brani svog stranačkog šefa i njegovu besmislenu ideju, ali ne razumijem da na punoj stranici teksta ne pročitam nijedan argument koji bi potkrepio njenu tvrdnju. Umjesto argumenata, gospođa Cvijanović prelazi na teren karakterisanja moje ličnosti – napisala je Trivićeva i dodala.

Ipak i Trivićeva je ostala na istom terenu i poručila da je Željka Cvijanović “nažalost po funkciju koju obavlja, najnepismenija politička ličnost u Republici Srpskoj”.

O ustavnim promjenama niste rekli ništa, niti te procese možete da razumijete, jer ste u dosadašnjoj dugogodišnjoj karijeri pokazali da jedino što razumijete jesu naredbe Milorada Dodika i da te naredbe ne preispitujete. Niste dorasli funkciji predsjednika, ali ste dorasli funkciji prosječnog Dodikovog portparola.Kao po narudžbi izdajete saopštenja braneći Dodikovu izdajničku politiku prema Republici Srpskoj, što ideja objedinjavanja funkcija jeste jer se radi o klasičnom prenosu nadležnosti – napisala je Jelena Trivić.

Trivićeva je Cvijanovićvoj poručila da joj je ” iskreno žao” što za dugi niz godina koliko obavlja funkcije predsjednice Vlade ili predsjednice Republike, nije izgradila vlastiti politički autoritet.

– Odgovarajući Vama, imam osjećaj da odgovaram lično Miloradu Dodiku.Ali, to što Vi niste uspjeli da se politički osamostalite, izgradite, steknete ličnu afirmaciju i autentičnost, ne smije da bude teret Republici Srpskoj, nego Vama lično. Zato je potrebno da na Dodikove sulude ideje reaguje neko drugi, braneći ustavnu poziciju Srpske, kada Vi kao predsjednik Republike niste sposobni za to – poručila je Jelena Trivić.

(Srpska Info)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender