19. 01. 2022.
Višković: Odgovaraće svako ko učini prekršaj, nema zaštićenih

Višković: Odgovaraće svako ko učini prekršaj, nema zaštićenih

Višković: Odgovaraće svako ko učini prekršaj, nema zaštićenih

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da hapšenje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske zbog sumnje da su pružali pomoć licu za kojim je raspisana crvena potjernica Interpola pokazuje da u Srpskoj nema zaštićenih i da će odgovarati svako ko je napravio prekršaj.

Јa sam pristalica da se mora znati red i disciplina i, prema tome, nikome značka ili uniforma nije zaštita. To ne znači da će se stati na ovim ljudima, jer takvi poslovi se rade u kontinuitetu i radiće se i dalje – rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, to je i znak da je Republika Srpska spremna i u stanju da se bori sa takvim izazovima i da niko nije zaštićen bez obzira gdje radi i koju funkciju obavlja.

– Bez obzira gdje ko radio i koju funkciju obavljao, da li nosi ili ne nosi uniformu, da li je ispektor ili policajac, ako je napravio prekršaj, za to će odgovarati – naglasio je Višković.

On nije komentarisao, kako je rekao, medijske napise i spekulacije o tome da su čelni ljudi MUP-a koji rade u Zvorniku uključeni u zaštitu narkodilera, rekavši da u MUP-u aktivno radi unutrašnja kontrola koja provjerava sve navode, pa i takve.

Policija je juče u Banjaluci uhapsila pripadnike MUP-a Srpske Mladena Milovanovića, Predgrada Varteša i Goranu Rečević zbog sumnje da su pružali pomoć licu M.B. za kojim je je raspisana crvena potjernica Interpola zbog krivičnog djela teško ubistvo počinjeno u Crnoj Gori.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je banjalučkom Osnovnom sudu određivanje pritvora za Milovanovića /37/ zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Osumnjičeni Vatreš i Rečevićeva su nakon obavljene kriminalističke obrade pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender