19. 08. 2022.
Prijem za uspješne mlade sportiste iz Banjaluke

Prijem za uspješne mlade sportiste iz Banjaluke

Prijem za uspješne mlade sportiste iz Banjaluke

Gradonačelnik Draško Stanivuković upriličio je prijem za uspješne mlade sportiste iz Banje Luke – Jovana Lekića iz Akademskog plivačkog kluba „22. april“ koji je ostvario istorijski uspjeh na Evropskom juniorskom prvenstvu u Rimu i Harisa Eminovića iz Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom „Vrbas“, koji je prvi stonoteniser iz BiH koji će nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Uz čestitke za uspjeh, gradonačelnik je istakao da Grad vrednuje rezultate i uspjehe koje postižu naši sportisti i sportski klubovi, te da podrška neće izostati ni u narednom periodu.

Naime, Jovan Lekić reprezentativac BiH i član Akademskog plivačkog kluba „22. april“ na Evropskom juniorskom prvenstvu osvojio je srebrnu medalju na 400 metara slobodno i bronzanu na 200 metara slobodno, a učestvovao je i u finalnim trkama na 1.500 i 800 metara slobodno, gdje je takođe oborio juniorske, ali i seniorske rekorde.

Haris Eminović na svjetskim kvalifikacijama za Paraolimpijske igre u Tokiju, koje su održane u Laškom u Sloveniji, ostvario je impozantan rezultat i sjajnim igrama zaslužio vajld kartu za Paraolimpijske igre u Tokiju.

Današnjem prijemu trebalo je da prisustvuje i Emir Muratović iz Plivačkog kluba „Olimp“, ali je već otputovao na Olimpijske ige i za njega će biti upriličen prijem po povratku.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender