26. 01. 2022.
Predsjednica Srpske pozvala građane da se vakcinišu

Predsjednica Srpske pozvala građane da se vakcinišu

Predsjednica Srpske pozvala građane da se vakcinišu

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović pozvala je danas građane da se vakcinišu, ističući da je Vlada obezbijedila značajne količine vakcina.

 Nemamo nikakav problem kad je u pitanju količina vakcina koja je na raspolaganju građanima u Srpskoj, zaista ih ima i građani mogu da biraju. Ovo je možda pravo vrijeme za vakcinaciju, kada su brojevi zaraženih na najnižem nivou u posljednjih godinu ili godinu i po dana – rekla je Cvijanović novinarima u Mrkonjić Gradu.

Cvijanović je istakla da je raduje što je Vlada upornim radom i činjenjem od početka krize sa kovidom 19 vodila računa o svemu vezanom za zdravstveni sektor.

– To je još značajnije ako znamo da se Vlada uporedo s tim uspješno nosila sa problemima kako sanirati privredu i spasiti radna mjesta, kako pomoći posladavcima, kako povećati plate, što se takođe uspjelo – naglasila je Cvijanović.

Prema njenim riječima, mnogi su kritikovali kako nema vakcina, a pri tom nisu željeli da vide kako u cijelom svijetu nije bilo vakcina i kako moćne države, članice Evropske unije, sa desetinama miliona stanovnika, takođe nisu imale vakcine na raspolaganju.

Cvijanović je istakla da su, zahvaljujući podršci Vlade u snabdijevanju, odnosno u obezbeđivanju izvora snabdijevanja, vakcine nabavljene, te da sada ostaje samo odgovornost građana da iskoriste tu priliku.

– Sa premijerom i srpskim članom Predsjedništva BiH sam nedavno razgovarala o tome na koji način vakcinalne centre proširiti da bi bili dostupniji našim građanima i na tome se radi. Znam da postoji spremnost naših zdravstvenih radnika da daju svoj maksimum u ovom procesu – rekla je Cvijanović.

Ona je još jednom pozvala građane u Republici Srpskoj da se vakcinišu i time zaštite sebe, svoje porodice, ali i sve zdravstvene radnike.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender