19. 08. 2022.
Grad ima prijedlog: Poziv za hitan sastanak u vezi sa nabavkom udžbenika

Grad ima prijedlog: Poziv za hitan sastanak u vezi sa nabavkom udžbenika

Grad ima prijedlog: Poziv za hitan sastanak u vezi sa nabavkom udžbenika

Kako bi se izbjeglo dupliranje nabavke udžbenika, Grad Banja Luka pozvao je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske na hitan sastanak s obzirom na to da je u sredstvima javnog informisanja objavljena informacija da Vlada Republike Srpske nabavlja udžbenike za učenike trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola na području Srpske.

Prijedlog Grada je da se novac koji je planiran za udžbenike za treći i četvrti razred u Banjoj Luci, usmjeri za nabavku udžbenika za učenike petih razreda u drugim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

-S obzirom na to da je Grad Banja Luka sproveo tender za nabavku udžbenika od trećeg do devetog razreda osnovnih škola u Banjoj Luci, te da je gradonačelnik juče potpisao ugovor sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske, smatramo da je potrebno da se održi hitan sastanak kako bi se izbjeglo dupliranje nabavke udžbenika – kazao je savjetnik gradonačelnika za ekonomske i međunarodne projekte Bojan Kresojević.

On je napomenuo da je Grad sproveo kompletnu javnu nabavku i prema Zakonu o javnim nabavkama mora zaključiti ugovor u skladu sa tenderskom dokumentacijom i specifikacijom i na taj način ne postoji ni formalna mogućnost da Grad Banja Luka odustane od tog dijela.

Podsjećamo, delegacija Grada Banje Luke bila je u martu ove godine na sastanku kod predsjednika Vlade Rebulike Srpske kada je zatražila podršku u obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za osnovce. Međutim, tada je rečeno da Vlada RS za te namjene nema sredstava, navode iz Gradske uprave.

 Bojan Kresojević (foto: A. Čavić)
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender