24. 09. 2021.
Brnabić: Inckova nepromišljena odluka poniženje za sve u BiH

Brnabić: Inckova nepromišljena odluka poniženje za sve u BiH

Brnabić: Inckova nepromišljena odluka poniženje za sve u BiH

Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je da je loša vijest odluka odlazećeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Incka da nametne zabranu “negiranja genocida” i ocijenila da će to još više udaljiti Sarajevo i FBiH od Republike Srpske i stavova Srpske i da je ta odluka poniženje za sve koji žive u BiH.

-Mislim da je to loša politička odluka. Nepromišljena i neodgovorna odluka, posebno zato što ona predviđa i kaznu zatvora posebno za predstavnike institucija – naglasila je Brnabićeva.

Ona je rekla da odluka Incka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, samo dodatno komplikuje situaciju u BiH.

Brnabićeva je ocijenila da će tom odlukom Incko izložiti sve ljude u Republici Srpskoj i zvaničnike Srpske još većem pritisku.

-On je tu odluku doneo sada, jer odlazi, a i zato što je želeo da ostavi to kao svoj spomenik, legat bez obzira šta će odluka doneti BiH – rekla je premijer Srbije za Tanjug.

Ona je rekla da će ta odluka napraviti veliki problem.

-Nadam se da nisam u pravu, ali mislim da je neodgovorno da donosite tako važne zakone da niste razgovarali sa konstitutivnim narodima – rekla je Brnabićeva.

S druge strane, dodala je Brnabićeva, Srbiji spočitava ako izvrši izmjenu jednog člana zakona bez javne rasprave, a u BiH je izvršeno nešto bez ikakve javne rasprave.

Ona je rekla da to građani BiH nisu zaslužili, i da to nije i ne smije biti demokratska norma.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender