Gradonačelnik Banjaluke o povlačenju pozivnice iz Mostara

Gradonačelnik Banjaluke o povlačenju pozivnice iz Mostara

Gradonačelnik Banjaluke o povlačenju pozivnice iz Mostara

Organizacioni odbor Kluba Skakača u vodu “Mostari” povukao je pozivnicu gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću za 455. tradicionalne skokove u Mostaru zbog njegovog komentara na odluku Valentina Incka da nametne dopune o Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Povodom objave organizatora tradicionalnih skokova sa Starog Mosta u Mostaru da povlače ranije upućenu pozivnicu za sutrašnje dešavanje, gradonačelnik Draško Stanivuković navodi sljedeće:

„Poštovani, to što sam pružio ruku za bolju budućnost, ne znači da ću mijenjati stavove o prošlosti. Moj stav po ovim pitanjima je bio poznat i prije nego što sam dobio poziv da prisustvujem tradicionalnim skokovima sa Starog mosta. Smatram  da ono što se desilo prije skoro 30 godina ne može i ne treba uticati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i saradnje.

Mnogi skakači iz Mostara su bili naši gosti na skokovima u Banjoj Luci.

Moj stav je i tada bio poznat. Ja se borim protiv gušenja bilo kakvih sloboda, pogotovo kada je riječ o slobodi iznošenja ličnog stava, kao stuba demokratskog društva.

U Banjoj Luci se tako i ponašamo, mi ne dijelimo ljude.

Vi ste, da biste zadovoljili dnevno-političke potrebe, poslali ružnu poruku Banjoj Luci, Republici Srpskoj, ali čitavom regionu.

Moja dužnost je da na ovo ne odgovorim onako ko vi želite, već da se izdignem iznad vraćanja u prošlost i nametanja koja ne donose ništa dobro. Imao sam namjeru da gledam skokove i posjetim našu sabornu crkvu u Mostaru, ako sam na skokovima nepoželjan, znam gdje to neću biti.

Poštovani, mostovi su napravljeni da nas spajaju, a ne da nas dijele.“

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender