24. 09. 2021.
Potpisivanje peticije u Banjaluci i Doboju (FOTO)

Potpisivanje peticije u Banjaluci i Doboju (FOTO)

Potpisivanje peticije u Banjaluci i Doboju (FOTO)

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević, obratio se novinarima danas na Trgu Krajine povodom početka potpisivanja peticije kojom se izražava stav o neprihvatanju nametanja zakona od odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka.

Kovačević je tim povodom napomenuo da je Dodik juče prvi potpisao peticiju.

Gospodin Dodik jasno je izrazio stav, da se u Srebrenici nije dogodio genocid, uvažavajući svaku žrtvu. Za srpske žrtve niko u građanskom ratu nije odgovarao, ali ne možemo pristati da manipulacijama srpski narod bude jedini okarakterisan kao genocidan – kazao je Kovačević.

Rekao je da Dodik poziva sve građane da stave potpis na ovu peticiju.

 I time daju do znanja da je Srpska jedinstvena – rekao je Kovačević .

Dodao je da BiH može opstati samo ako visoki predstavnici odu iz BiH.

Kovačević je nakon izjave, takođe potpisao peticiju, javlja Srpska Info.

"Branimo istinu - ne damo Srpsku" Kovačević na Trgu Krajine potpisao peticiju i pozvao građane da urade isto (FOTO)

Peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida, o čemu je odluku donio odlazeći visoki predstavnik Valentin Incko, danas je u Doboju za nepunih sat vremena potpisalo oko 200 građana.

Peticiju je potpisao i poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić koja je poručila da se radi o podršci opstanku Republike Srpske a protiv svega što je nametnuto.

"Zaboravimo na boje stranačkih dresova" Potpisivanje peticije protiv odluke Valentina Incka i u Doboju
FOTO: SRNA

Ponosna sam danas što danas kao građanin i poslanik imam priliku da potpišem ovu peticiju i sigurna sam da će po prvi put političko Sarajevo da vidi šta je srpsko jedinstvo – izjavila je Vulićeva.

Prema njenim riječima, slične aktivnosti organizovane su širom Srpske, između ostalih danas će biti i u Bijeljini, a građani su veoma zainteresovani za potpisivanje, uključujući i one u inostranstvu, javlja Srna.

(srpskainfo.com, Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender