24. 09. 2021.
Počinje 21. Internacionalni džez festival na Zelenkovcu

Počinje 21. Internacionalni džez festival na Zelenkovcu

Počinje 21. Internacionalni džez festival na Zelenkovcu

Na Zelenkovcu kod Mrkonjić Grada večeras počinje 21. Internacionalni džez festival, na kojem će se predstaviti muzičari iz Austrije, Srbije, Hrvatske i BiH.

Organizator Boro Јanković rekao je Srni da je sve spremno za početak festivala i da su svi muzičari potvrdili svoj dolazak.

“Lijepo je vrijeme, sve je spremno, na kampu se postavljaju šatori i ima poprilično svijeta. Atmosfera je optimistična i očekujemo dobar festival”, istakao je Јanković.

Danas će nastupiti Đelić/Marjanović/Strićević trio iz Beograda i “Alt begs” /Alt bags/ iz Novog Sada.

Sutra će se predstaviti Franolik Ćulap Gabrić /Franolic Ćulap Gabrić/ iz Zagreba, Antuan Sondi Handri iz Tuzle i “Јall aux yeux” iz Bihaća.

U subotu, 31. jula, na festivalu će nastupiti bendovi, “Gerecki” iz Novog Sada, Kvintet “?” iz Beograda, “Lesandram džez trio” /Lesandrum jazz trio/ iz Topole i “Reuf Јablan Reera” iz Beča.

Festival će biti završen u nedjelju, 1. avgusta, nastupima “Kajtez and The Gang” iz Banjaluke i “Bjuti duo” /Beauty Duo/ iz Prijedora.

Džez festival na Zelenkovcu je jedinstven i prepoznatljiv po izuzetno prirodnom ambijentu, izboru izvođača, načinu organizovanja i svojoj održivosti.

Pokrovitelj džez festivala je opština Mrkonjić Grad.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender