24. 09. 2021.
Danas manifestacija “Slikarstvo i muzika na trgovima Banjaluke”

Danas manifestacija “Slikarstvo i muzika na trgovima Banjaluke”

Danas manifestacija “Slikarstvo i muzika na trgovima Banjaluke”

Duh evropskih metropola na ulice našeg grada i ovog ljeta donijeće kulturno-turistička manifestacija „Muzika i slikarstvo na trgovima Banjaluke“.

Prvi od tri ciklusa ove manifestacije biće održan u subotu, 31. jula sa početkom u 17.00 časova u Parku „Mladen Stojanović“,  dok će druga dva ciklusa biti održana u avgustu i septembru.

Naime, već treću godinu zaredom Gradski tamburaški orkestar pod sloganom „Art is Melody of Life“ okuplja banjalučke muzičare i likovne umjetnike, koji u interakciji sa publikom stvaraju nova umjetnička djela.

U ovogodišnjem programu pored Gradskog tamburaškog orkestra, pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića, nastupiće Anica Zrilić kao vokalni solista i Gradski hor “Jazavac” iz Banje Luke.

U likovnom dijelu programa učestvuje pet akademskih slikara, koje predvodi Marina Milutinović Maki, dekan Fakulteta lijepih umjetnosti Nezavisnog univerziteta Banja Luka (NUBL).

Kako je saopšteno iz Gradskog tamburaškog orkestra – projekat ima za cilj da u direktnoj komunikaciji publike i umjetnika, predstavi dio kulturnih i umjetničkih potencijala Banje Luke, koja je u regionu prepoznatljiva kao grad tambure i tamburaške muzike, ali i kao grad u kojem su ponikli mnogi poznati i proslavljeni likovni stvaraoci.

Grad Banja Luka podržao je ovu manifestaciju putem Kalendara turističkih manifestacija za 2021. godinu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender