24. 09. 2021.
Slikarstvo i muzika na trgovima, gradu na Vrbasu dali poseban šarm

Slikarstvo i muzika na trgovima, gradu na Vrbasu dali poseban šarm

Slikarstvo i muzika na trgovima, gradu na Vrbasu dali poseban šarm

U Parku „Mladen Stojanović“ održan je prvi ciklus manifestacije “Slikarstvo i muzika na trgovima Banje Luke”, koju već treću godinu uzastpono organizuje Gradski tamburaški orkestar.

U saradnji sa Fakultetom lijepih umjetnosti Nezavisnog univerziteta Banjaluka (NUBL), ovaj muzičko – slikarski performans na otvorenom, pod nazivom „Art is Melody of Life“, na banjalučke ulice donio je duh evropskih kulturnih metropola.

Akademski slikari Marin Milutinović, Paša Gicić, Sonja Spiroska, Toni Ostojić i Saša Bogdan su pred publikom stvarali nova likovna djela i na otvorenom postavili izložbu ranije nastalih radova.

U muzičkom dijelu programa je nastupio Gradski tamburaški orkestar pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića i solistom Anicom Zrilić. Kao gosti su nastupili članovi Gradskog hora “Jazavac” iz Banjaluke i banjalučki violinista Žika Radujković.

Uz mnogobrojne muzičke događaje koji će se dešavati u gradu u toku ljetnih mjeseci, ova je jedna od manifestacija koja je gradskim ulicama i trgovima dala poseban šarm.

– Uprkos vrelom i sparnom danu u subotnje predvečerje, mnogi su potražili osvježenje u šetnji sjenovitim parkom i sa pažnjom zastajali da poslušaju zvuke tambure i druže se sa slikarima. Ponovo su se najmlađi posjetioci sa radošću družili sa slikarima i pod njihovim nadzorom imali priliku povući po neki potez kistom na umjetničkom djelu u nastajanju – kazao je organizator.

Kako je planirano, naredni performans bi trebalo da bude održan 14. avgusta u Parku „Petar Kočić“, a završni 7. septembra u Ulici Veselina Masleše. Po završetku manifestacije u hotelu Courtyard by Marriott u Banjoj Luci će biti održana izložba nastalih radova.

Tom prilikom će biti održana aukcija na kojoj će zainteresovani moći da kupe ova vrijedna likovna djela.

Podsjećamo, ovaj jedinstveni kulturno-turistički program Grad Banja Luka je uvrstio u kalendar turističkih manifestacija koje se tokom ljeta održavaju na otvorenom prostoru u gradu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender